Η 28η Οκτωβρίου 1940  αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του νεοελληνικού έθνους και θα εορτασθεί και φέτος με τις πρέπουσες διαδικασίες προς τιμήν των ηρώων. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020 θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.  Έτσι, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν στην Κάτω Αχαΐα και τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

27η Οκτωβρίου  2020, ημέρα Τρίτη:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων Τραπεζικών Οργανισμών, Υπηρεσιών, Οικιών και Ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της  27ης Οκτωβρίου  μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 27ης έως και 28ης  Οκτωβρίου 2020.

28η  Οκτωβρίου 2020, ημέρα  Τετάρτη:

α) Ώρα 10:30΄: Προσέλευση αντιπροσώπων σχολείων που θα αποτελείται από τον σημαιοφόρο, τον πρώτο παραστάτη και τον μαθητή με το στεφάνι, Αρχών και Λαού στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα, στους Ιερούς Ναούς στις έδρες των πρώην Δήμων και στους Ιερούς  Ναούς  όλων των Κοινοτήτων του Δήμου.

β) Ώρα 11:00: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ –Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

γ) Μετάβαση των Αρχών, των αντιπροσωπειών και του λαού στο Μνημείο Ηρώων όπου θα γίνει

  1. i) Στην Κάτω Αχαΐα:

-Επιμνημόσυνη Δέηση.

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της  ημέρας από εκπαιδευτικό του  ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας,  στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων όπως ο συνημμένος πίνακας , ενώ στις υπόλοιπες Κοινότητες  με μέριμνα των Διευθυντών των Σχολείων.

-Κατάθεση στεφάνων.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν των Ηρώων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ που θα απαγγελθεί από τους μαθητές.

  1. ii) Στο Λάππα όπου θα εκπροσωπείται από τον Αντιδήμαρχο κον. Ταπεινό Κωνσταντίνο

iii)  Στα  Λουσικά από τον από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. κον. Πουλίδα Αθανάσιο

  1. iv) Στα Σαγέϊκα  από τον Αντιπρόεδρο ΣΥΔΙΣΑ κον. Παλαιολόγο Κωνσταντίνο.
  2. v) Στα Καρεϊκα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΔΥ κον. Βερόπουλο Αναστάσιο
  3. vi) Στο Ριόλο από τον Αντιδήμαρχο κον. Ορλώφ Κυριάκο

vii)  Στη Λακκόπετρα από τον Αντιδήμαρχο κον. Γκοτσόπουλο Βασίλειο

viii) Στο Μαζαράκι από την Αντιδήμαρχο κα. Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη

Στις υπόλοιπες Κοινότητες θα εκπροσωπείται από τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

-Για τις έδρες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων εξουσιοδοτούνται οι Αντιδήμαρχοι για την ρύθμιση των λεπτομερειών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

-Τελετάρχης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κος. Καρατζάς Άγγελος

προγραμμα000