Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση – ημερίδα του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με τις ενέργειες & δράσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και έκτακτων καταστάσεων

11073456_10204752908595242_429151071_n

΄Υστερα από πρόσκληση του  αναπληρωτή δημάρχου – υπεύθυνου για την Πολιτική Προστασία, κ. Αθανάσιου  Ραυτακόπουλου   πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση – ημερίδα του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στόχος ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων και η λήψη όλων των  απαραίτητων μέτρων τόσο για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, όσο και για την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών την επικείμενη θερινή περίοδο. Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν οι εξειδικευμένες δράσεις πολιτικής προστασίας από τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαο Γυφτάκη, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα επιμελούς καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων εντός των οικισμών από τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο κ. Ραυτακόπουλος, ο οποίος συντόνισε και την συνεδρίαση,  παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση σε όλη την έκταση του δήμου, καθώς και τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί για την αντιμετώπιση δυσμενών καταστάσεων.

11042616_10204752908195232_2119372712_n

Στην συνεδρίαση  παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, όπου στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και ιδιαίτερα το σώμα της Πυροσβεστικής και την 116 Π.Μ. για την σημαντική βοήθεια που παρέχουν στο Δήμο, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού κ. Θύμιος Γεωργακόπουλος , ο οποίος τόνισε ότι : « Αυτό που έχω συναντήσει στην Δυτική Αχαΐα είναι πρωτόγνωρο. Με σθένος, αυταπάρνηση και μεγάλη προσπάθεια , εθελοντές πρόσφεραν τα μέγιστα σε προηγούμενες πυρκαγιές και έσβηναν την φωτιά σαν επαγγελματίες»,  ο διοικητής της 116 Π.Μ. κ. Πέτρος Χατζήρης, που για ακόμη μια φορά «έθεσε» τη μονάδα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων, ο υποδιοικητής της 116 Π.Μ. κ. Γεώργιος Βαγενάς, ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών κ. Αργύριος Φαλίδας , οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Μυλωνάς και Γεώργιος Παλαιολόγος, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ι.Π. κ.  Γεράσιμος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Κάτω Αλισσού κ. Δημήτριος Μπαρμπούνης,  η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης( παράρτημα Αχαΐας) και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Κλείνοντας αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί σεμινάριο – από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε  περίπτωση πυρκαγιάς – αποκλειστικά για τους  προέδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων.           

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων