Ποδηλατικοί γύροι θυσίας στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Μια θαυμάσια παράδοση που διαρκεί 44 χρόνια και συνδέει την εθνική επέτειο της 25 ης Μαρτίου με ποδηλατικούς «Γύρους Θυσίας» συνεχίζεται και φέτος κατά το τριήμερο 25-26-27 Μαρτίου. Τις δύο πρώτες ημέρες, 25 και 26 Μαρτίου, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Για την ακρίβεια, την Παρασκευή 25 Μαρτίου και αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας «Εθνικό Κύπελλο Πάιδων- Κορασίδων». Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12.30 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κρίνος-Γιουλέϊκα-Καραμεσινέϊκα-Πουρνάρι-Μύρτος-Κρίνος. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαϊας Σπύρο Μυλωνά στην πλατεία του Κρίνου, εκεί όπου ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μόβρης «Αριά» μαζί με την τοπική κοινότητα θα υποδεχθούν τις αποστολές.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 26 Μαρτίου ακολουθεί ο αγώνας ατομικού χρονομέτρου στη διαδρομή από το Λάππα μέχρι τον Άραξο. Είναι μια διαδρομή που σε μεγάλο βαθμό θα διατρέξει το ιστορικό τείχος Δυμαίων. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν το ξενοδοχείο «Niforeika Beach».

Τέλος, το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Μαρτίου με την ιστορική ανάβαση που ξεκινάει από το λιμάνι της Πάτρας και τερματίζεται στα Καλάβρυτα, στην Ιερή Μονή Αγίας Λαύρας.

Οι αγώνες διοργανώνονται απ΄ τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και το Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης και υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Δυτικής Αχαϊας και το Δήμο Καλαβρύτων.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ποδηλατικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας αφού σ’ αυτόν φέτος συμμετέχουν 370 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από όλη τη χώρα. (Φωτό από τον περσινό αγώνα στην Κάτω Αχαΐα)

    

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 17.05.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 17/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 16.05/2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 16/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων