Πατρών-Πύργου: Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας προτείνει και ζητάει πρόσθετες παρεμβάσεις

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους αλλά και με τους παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας οριστικοποίησε τις πρόσθετες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου. Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας ζητάει να υπάρξουν πέντε κόμβοι ώστε, παράλληλα με την ασφάλεια για τους οδηγούς, να παραμείνει ο δρόμος λειτουργικός και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους συνδημότες.

Οι πέντε πρόσθετες παραβάσεις που ζητούνται είναι οι εξής:

  • Στο τμήμα από την Κάτω Αχαΐα μέχρι και το ύψος του Πρατηρίου Βενζίνης ιδιοκτησίας Γεωργίας Σκούφου που βρίσκεται στο 26 χ.λ.μ. προκειμένου με την παρέμβαση αυτή να διευκολυνθούν τόσο οι κάτοικοι των Μανεταιίκων στην μετάβαση τους προς Πάτρα και Κάτω Αχαΐα, όσο και όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν από την Κάτω Αχαΐα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο τμήμα αυτό στην πλευρά του ρεύματος προς Πάτρα, οι οποίες είναι αρκετές.
  • Στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου με την οδό προς Νιφοραίικα προκειμένου να διευκολυνθούν στην πρόσβασή τους προς Πάτρα τα φορτηγά τόσο με αδρανή υλικά, όσο και με άλλα εμπορεύματα, τα οποία από προέρχονται από την Λατομική ζώνη Αράξου, την Λακκόπετρα, το Καλαμάκι, το Λιμνοχώρι και τα Νιφοραίικα, δεδομένου ότι με απόφαση της Νομαρχίας απαγορεύεται η διέλευση τους μέσα από την πόλη της Κάτω Αχαΐας.
  • Στην διασταύρωση που βρίσκεται στο κέντρο του Γομοστού διευκολύνοντας την κίνηση των κατοίκων, από την βόρεια πλευρά του χωριού στην νότια και το ανάποδο, την πρόσβαση προς Πάτρα και Κάτω Αχαΐα για όσους κατοικούν στο βόρειο τμήμα, αλλά και την πρόσβαση στα σπίτια τους όσων έρχονται από Πάτρα και Κάτω Αχαΐα και κατοικούν στην νότια πλευρά του χωριού.
  • Στην διασταύρωση που βρίσκεται εντός των ορίων των Σαγαιίκων στο ύψος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του δρόμου προς Γερουσαίικα και Τσακώνικα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να διευκολυνθούν όσοι κινούνται από τα Σαγαίικα, την Κάτω Αχαΐα και την Πάτρα προς τις οικίες τους. Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα αναγκάζονται να οδηγούν τέσσερα και πλέον χιλιόμετρα μέχρι τον κόμβο στο Λάππα για να κάνουν αναστροφή. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 1.000 και πλέον κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων είναι ΡΟΜΑ, οι οποίοι μεταβαίνουν στο κέντρο των Σαγαιίκων κατά μέσο όρο δύο με τρεις φορές την ημέρα.
  • Στα Μπονταίικα στο ύψος της εκκλησίας του χωριού διευκολύνοντας έτσι την κίνηση των κατοίκων, από την βόρεια πλευρά του χωριού στην νότια και το ανάποδο, αλλά και την πρόσβαση στο νεκροταφείο.

Πέραν αυτών των παρεμβάσεων ο Δήμος υπογραμμίζει τα προβλήματα που θα προκύψουν ιδίως στα σημεία που προβλέπεται μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, αλλά και την ανάγκη δημιουργία εσοχών για τις στάσεις των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Το σύνολο των παρεμβάσεων που προτείνει και ζητάει ο Δήμος περιλαμβάνεται σε αναλυτικό υπόμνημα που στάλθηκε σήμερα (10-6) προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων