Παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ για τη μάχη της Καυκαριάς

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα παρουσιάσουν το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Μάχη της Καυκαριάς», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3/10 στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μαζαρακίου στις 7.30 το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι  η εκδήλωση θα εμπλουτίζεται με την έκθεση όπλων της Ελληνικής Επανάσταση του 1821 από τον  Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821, ενώ η Ιωάννα Φωτοπούλου θα μας σκιαγραφήσει τη συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821 μέσα από έναν δραματικό  μονόλογο. Η όλη εκδήλωση θα επισφραγίζεται, τέλος, με παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου από την χορευτική ομάδα Κάτω Αλισσού.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή, ενώ συμμετέχουν ως ομιλητές ο δικηγόρος και πρόεδρος της Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου Χρ. Μούλιας, ο ιστορικός-ερευνητής της Επαρχίας Καλαβρύτων Αθ.  Τζώρτζης, ο λαογράφος Ηλίας Τουτούνης, ο υπεύθυνος ανάδειξης και διαφύλαξης τοπικού πολιτισμού Κ. Μαζαρακίου Τ. Αθανασόπουλος καθώς και ο Κ. Αθανασόπουλος πτυχιούχος του τμ. Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων