Παρουσιάστηκε η αποτύπωση του τοπογραφικού για το αλιευτικό καταφύγιο στους κατοίκους των Αλυκών στο Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας.

«Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε ώστε να αναβαθμίσουμε και να αναδείξουμε αυτό το ακατέργαστο διαμάντι της περιοχής μας, το μοναδικό ψαροχώρι των Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, είναι η νομιμοποίησή του. Γι ’ αυτό και σήμερα θα δούμε όλοι μαζί το σχέδιο – αποτύπωση   που ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή ώστε να νομιμοποιηθεί.

 Κατόπιν διαφυλάσσοντας ως κόριν οφθαλμού τον αλιευτικό του χαρακτήρα θα μπορέσουμε να κάνουμε ήπιες παρεμβάσεις που θα  βελτιώνουν την καθημερινότητα των ψαράδων αλλά παράλληλα θα δίνουν και έναν τόνο επισκεψιμότητας σε αυτό το υπέροχο λιμανάκι. Επείγει η εκβάθυνση στην είσοδο του καταφυγίου διότι χρόνο με το χρόνο τα φερτά υλικά έχουν δυσκολέψει την είσοδο – έξοδο των καϊκιών και εκτιμούμε ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να παρέμβουμε ώστε στοιχειωδώς να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση. 

     Βήμα – βήμα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής – κάποιοι από αυτούς είστε απόψε εδώ και ειλικρινά σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας καθώς και την ¨υγιή ανησυχία σας¨ –  θα νοικοκυρέψουμε, θα ομορφύνουμε και θα αναδείξουμε τον τόπο μας» ανέφερε ο Δήμαρχος  κ. Χρήστος Νικολάου.

Στην συνέχεια ακολούθησε  η παρουσίαση με  βιντεοπροβολέα  και τέλος αναπτύχτηκε ενδιαφέρον διάλογος και ερωτήσεις που είχαν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων