Παρουσίαση του προγράμματος Resiloc στην Κεντρική Ένωση Δήμων

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Resiloc που υλοποιεί ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας παρουσιάστηκε στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔ), παρουσία του προέδρου της Ένωσης και Δήμαρχου Τρικαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία της ΚΕΔ από το συντονιστή του προγράμματος Μάριο Διδάχο και εκτός από τον Δ. Παπαστεργίου παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Γκοτσόπουλος καθώς και οι εταίροι του προγράμματος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χάρις στο πρόγραμμα αυτό ο Δήμος διαθέτει μια εφαρμογή που με συγκεκριμένα δεδομένα είναι σε θέση να εκτιμήσει ζημιές από φυσικές καταστροφές σε όλη την έκταση του Δήμου αλλά και πρόβλεψης των αναγκών σε εξοπλισμό και προσωπικό ανάλογα με την έκταση της αναμενόμενης καταστροφής.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή περιλαμβάνει και διάφορα πρωτόκολλα κινήσεων που πρέπει να ακολουθηθούν ανάλογα με το είδος της φυσικής καταστροφής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή και ζήτησε να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ των Δήμων Τρικκαίως και Δυτικής Αχαϊας για τη μεταφορά της σχετικής εμπειρίας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ανακοίνωση – ΔΕΥΑ Δυμαίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι από σήμερα και έως το τέλος της εβδομάδας η διαχείριση του φράγματος

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων