Παρουσίαση του προγράμματος RESILOC σε Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο

Το πρόγραμμα RESILOC που υλοποιεί ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αφορά την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής (καύσωνες, πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές, κλπ.) αλλά και τις λοιπές φυσικές ή και ανθρωπογενείς καταστροφές (συνέπεια σεισμών, δασικών πυρκαγιών, κ.α).

Ο πυρήνας του προγράμματος είναι η δημιουργία και η δοκιμαστική εφαρμογή μιας πλατφόρμας που θα στηρίζεται σε επικαιροποιημένα στατιστικά, και όχι μόνο, δεδομένα προκειμένου να μπορούν οι τοπικοί παράγοντες να εκτιμούν την τρέχουσα δυνατότητα της κοινωνίας να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά τις όποιες ανάλογες προκλήσεις.

Το RESILOC προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκτίμηση για πιθανές αδυναμίες χωρίς να εγκλωβίζει τους χρήστες του σε συγκεκριμένες λύσεις. Αποτελεί εργαλείο για την απόκτηση επίγνωσης της στρατηγικής κατάστασης μιας κοινωνίας απέναντι στις προκλήσεις-καταστροφές.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το Μάριο Διδάχο (project Manager του έργου) και τον Σπύρο Κίντζιο, επιστημονικό συνεργάτη του ΕΚΠΑ. Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, η υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Βασιλική Μαργέτα, η Μαρία Νικολάου  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Πέγκυ Παπαδοπούλου από το ΕΚΠΑ.

Στην Περιφέρεια, τους υπευθύνους του RESILOC υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος και στο Πανεπιστήμιο ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Βασίλης Βουτσινάς.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν τμήμα της ερευνητικής δράσης ενώ έχουν προγραμματιστεί ανάλογες συνάντησης με εμπλεκομένους φορείς.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων