Παρέμβαση του Δημάρχου στο ζήτημα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου

Παρέμβαση στο ζήτημα της σύστασης διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου άσκησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες επίμονες δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ιδιωτικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης μοιάζει να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Πιστεύω σταθερά ότι η ορθή λύση είναι η σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος. Εμείς, δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση, που είμαστε οι χρήστες των νερών του φράγματος, οφείλουμε να αναλάβουμε και την ευθύνη για τη διαχείρισή του.

Ωστόσο το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο οξείας διαμάχης στο εσωτερικό του Δήμου Πατρέων. Δεν δικαιούμαι κι ούτε επιθυμώ να επέμβω στις συζητήσεις που διεξάγονται για το θέμα αυτό στο μεγάλο γειτονικό Δήμο.

Εκφράζω όμως πλήρη βεβαιότητα: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κρατήσει στα χέρια της την τιμολόγηση του νερού που παρέχουμε στους δημότες μας. Ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του φράγματος θα μας στερήσει αμετάκλητα αυτή την καίρια αρμοδιότητα.

Έχουμε στη διάθεσή μας μια ολιγόχρονη μεταβατική περίοδο στη λειτουργία του φράγματος. Πρόκειται για ικανό πολιτικό χρόνο που μπορεί να μας επιτρέψει να επιτύχουμε μια συμφωνία μεταξύ μας. Μια συμφωνία που θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα την υδροδότηση των δημοτών μας, την κατάργηση των οικολογικά προβληματικών γεωτρήσεων και τη διατήρηση πλήρους αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της ύδρευσης των Δήμων και των δημοτών μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια παραμένω σταθερά διαθέσιμος».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 28.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 28/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων