Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα (3/2) στο δήμο Δυτικής Αχαΐας. Η συνέπεια ήταν να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά που έστειλε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο την παρακάτω επιστολή.

«Κύριε πρόεδρε,

Σας ενημερώνω ότι σήμερα (3/2/2023) σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση σε εκτεταμένες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαϊας. Το φαινόμενο αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, που η έκτασή τους αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστη.

Ζητάω την άμεση αντίδρασή σας προκειμένου να έλθουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας ώστε να καταγραφούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Κύριε πρόεδρε,

Με δεδομένες τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή στο Δήμο συνεπεία αλλεπάλληλων πληγμάτων, η άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της σημερινής χαλαζόπτωσης είναι παραπάνω και από επείγουσα».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων