Παρέμβαση σε Βορίδη για στήριξη των αμπελουργών

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συνυπέγραψαν και έστειλαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Βεσκούκης. Στην επιστολή θίγονται τα οξυμένα προβλήματα των αμπελουργών που στις συνθήκες της παρατεινόμενης πανδημίας βρίσκονται αντιμέτωποι με πλήρη οικονομική καταστροφή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η καλλιέργεια της αμπέλου στην περιοχή του Δήμου μας αποτελεί κύρια καλλιέργεια και βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων. Συνολικά στην Αχαΐα καλλιεργούνται περίπου 47.000 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών με παραγωγή περίπου 90.000 τόνων σταφυλιών ετησίως.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αρνητικών συνεπειών του στην κατανάλωση, οι φετινές τιμές διάθεσης των σταφυλιών ήταν κατά 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των καλλιεργητών.

Ο αμπελοοινικός κλάδος βρίσκεται δυστυχώς σε ελεύθερη πτώση με καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς και την οικονομία γενικότερα. Η ανάκαμψη της αγοράς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα λόγω της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία η ένταξή του σε μέτρα στήριξης όπως στρεμματική ενίσχυση, συμφέρουσες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, χρονική επέκταση εξόφλησης δανείων κλπ. ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κλάδο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνει».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης και σε όλους τους βουλευτές του νομού Αχαΐας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων