Παρέμβαση Μυλωνά-Βεσκούκη Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα τρέχοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είχαν την ευκαιρία να επισκοπήσουν ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαϊας Γιώργος Βεσκούκης.

Ο προβληματισμός επικεντρώθηκε στις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται τόσο στην καταγραφή των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό όσο και στις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίστανται στην καταβιολή των αποζημιώσεων λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

«Ζητάμε την ταχύτατη καταγραφή στις παγόπληκτες καλλιέργειες σε όλη την έκταση του Δήμου» συνόψισε την κοινή θέση Δήμου και Αγροτικού Συλλόγου ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στο μεταξύ οι Σπύρος Μυλωνάς και Γιώργος Βεσκούκης συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Επιθυμούμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τους καλλιεργητές των επίσπορων (κυρίως φθινοπωρινές  πατάτες και κηπευτικά) καλλιεργειών του Δήμου μας.

 

Παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή των αποζημιώσεων που πρέπει να λάβουν λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Ενώ οι δικαιούχοι καλλιεργητές έχουν υποβάλλει τις σχετικές τους δηλώσεις, εν τούτοις η σχετική πύλη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα ανοίξει επειδή, καθώς πληροφορούμεθα, ο ΕΛΓΑ δεν έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Ως εκ τούτου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ένας σημαντικός αριθμός καλλιεργητών να μην  λάβουν τις ενισχύσεις που δικαιούνται και όχι με δική τους τους υπαιτιότητα αλλά λόγω αρρυθμιών της διοίκησης.

 

Κύριε υπουργέ,

 

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να ανοίξει η σχετική πύλη του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι δικαιούχοι και το μέτρο της ενίσχυσης να μην εξελιχθεί σε δώρο-άδωρο».

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 17.05.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 17/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 16.05/2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 16/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων