Παραδόθηκε το νέο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα στους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα

Ύστερα από την άψογη συνεργασία στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας καθώς και την «υπέρβαση» του αναδόχου του έργου κ. Βασιλείου  Βλασταρά παραδόθηκε σήμερα το νέο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα που θα στεγάζει του μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου  της Κάτω Αχαΐας.

Πρόκειται για ένα κτίριο προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει 12  αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και διευθυντών,  μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, γυμναστήριο, υπόγειο 1000 τ.μ.  και ένα θαυμάσιο και πανέμορφο προαύλιο χώρο.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου κατά την παράδοση  ανέφερε τα εξής : «Σήμερα προστέθηκε άλλο ένα κόσμημα στην σχολική στέγη της Δυτικής Αχαΐας. Και για να γίνει αυτό συνετέλεσαν και συνεργάστηκαν πολλοί άνθρωποι που υπερέβαλαν εαυτόν και τους ευχαριστούμε δημοσίως. Αυτοδιοικητικοί και στελέχη της Περιφέρειας, μηχανικοί, συνδημότες, εθελοντές κ.α. τους οποίους στα εγκαίνια θα έχουμε την δυνατότητα να αναφέρουμε ξεχωριστά τον καθέναν για την συμβολή του και την προσφορά του.

 Όμως σήμερα  θέλω να εξάρω την στάση και τη θέση  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και του διευθυντή του σχολείου που μετά από συζήτηση και αναζήτηση λύσεων, έκλεισαν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» της εποχής μας και σταθμίζοντας και ιεραρχώντας τα γεγονότα κατανόησαν ότι αν και δεν πραγματοποιήθηκαν κάποιες διδακτικές ώρες,  αυτά που κερδίσαμε – διότι είμαι και εγώ πατέρας- είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χάσαμε.

 Η Δημοτική Αρχή της θητείας 2010-2014, στην αφετηρία την οικονομικής κρίσης δεν το βαλε στα πόδια αλλά  σε συνεργασία με την τότε αντιπολίτευση και την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  καταφέραμε  να ξεκινήσει η κατασκευή  σχολικών  συγκροτημάτων στην Κάτω Αχαΐα, στα Λουσικά  και στο Λάππα,  την ώρα που οι άπιστοι Θωμάδες «λιποτάκτησαν» και «μετοίκισαν»  σε όμορους δήμους.

 Το σχολικό συγκρότημα Λουσικών ετοιμάζεται,  το ίδιο και στο Λάππα,  {λύκειο και γυμνάσιο} και εκτιμούμε ότι σε λίγους μήνες θα παραδοθούν κ’  αυτά. Αυτή είναι η απάντησή μας σε αυτούς που περίμεναν το στραβοπάτημά μας, σύγχρονα σχολεία για το σημερινό μαθητή και τον αυριανό επιστήμονα, έργα και όχι λόγια. Και πάντα ο λαός, όπως το  έπραξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 , θα επιλέγει τα έργα και όχι τα λόγια, την αλήθεια και όχι  το ψέμα.

Κλείνοντας όμως θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από τα υπέροχα κτίρια που παραδίνονται στους μαθητές μας έχουμε μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Παιδείας, καθότι αναπληρώτρια υπουργός τοποθετήθηκε η βουλευτής από το νομό μας , κα Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκτός των άλλων συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Δ. ΙΕΚ στην Δυτική Αχαΐα και επιπλέον η υπουργοποίησή  της μας δίνει δύναμη και κουράγιο να διεκδικήσουμε και να βελτιώσουμε παθογένειες του παρελθόντος που καταγράφονται στο χώρο της Παιδείας στο δήμο μας.

 Απευθύνω έκκληση σε όλους τους γονείς, μαθητές και σπουδαστές της Δυτικής Αχαΐας να στηρίξουμε τα σχολειά μας και να συνεργαστούμε με τους εκπαιδευτικούς μας οι  οποίοι επιτελούν θαυμάσιο έργο σε καθημερινή βάση.  Όπλα μας θα πρέπει να είναι η Συνεργασία, ο Σεβασμός, η  Κοινωνική Ευαισθησία, η Υπευθυνότητα και ο Σοβαρός και Εμπεριστατωμένος Χειρισμός σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.  Όλοι μαζί διότι η Παιδεία είναι πάνω από παρατάξεις και αρχηγίσκους»

 

4 3 2 1

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων