«Παίζω και διασκεδάζω στην πόλη μου» για το έργο Wonder Την Κυριακή 9η Οκτωβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα

Παιδικό Εργαστήρι με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών και των γονιών τους με τις δράσεις και τους σκοπούς του έργου Wonder οργανώνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην Πλατεία Δημοκρατίας. Από τις 11:00 το πρωί περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους για ένα πρωινό χαράς και διασκέδασης, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παιχνίδι στο κέντρο της πόλης.

Το έργο Wonder, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg V-B ADRION 2014-2022 και χρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ & ΜΠΒ ΙΙ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους. Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας τουριστικών προορισμών της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου, εστιάζοντας σε μία «φιλική προς τα παιδιά» προσέγγιση, με προσανατολισμό την βιωσιμότητα των πόλεων, την αειφορία και την τουριστική προσφορά τους.

Στόχος είναι οι πόλεις που συμμετέχουν, με βάση τη φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ν’ αναδειχθούν, ως μέρη ενός Δικτύου Πόλεων, σε προορισμούς φιλικούς προς τα παιδιά, ενισχύοντας έτσι την τουριστική δυναμική τους, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Πέραν του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο έργο συμμετέχουν, επίσης, ο Δήμος του Fano (Ιταλία) ως επικεφαλής εταίρος, οι Δήμοι των πόλεων Velenje (Σλοβενία), Cervia (Ιταλία), Novigrad (Κροατία), το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων της Αλβανίας, ο Τουριστικός Οργανισμός της πόλης Herceg Novi (Μαυροβούνιο), η Αναπτυξιακή Εταιρεία DURA του Dubrovnik (Κροατία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Novo Mesto (Σλοβενία) και ο Δήμος της Πρέβεζας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων