Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία, καθώς βγαίνουμε σταδιακά από τη δυσκολότερη φάση μίας πανδημίας που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για τον Δήμο μας, η προστασία των οικοσυστημάτων της  περιοχής όπως αυτό της Στροφυλιάς, του  Πατραϊκού, του Πείρου, της Μόβρης και άλλων μικρότερων οικοσυστημάτων, είναι ένας αγώνας διαρκής. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας  ολοκληρώνει τον  καθαρισμό του παραλιακού μετώπου  και  συνεχίζει την αποκομιδή σκουπιδιών από παράνομες χωματερές που προϋπήρχαν αρκετά χρόνια. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, τοποθετούνται ήδη νέοι  κάδοι απορριμμάτων και έχουν ξεκινήσει  παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους  χώρους. Προχωρούν οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας  σε όλη την επικράτεια του Δήμου ενώ έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Κάτω Αχαΐας. Μια σειρά μέτρων εξοικονόμησης νερού υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΔ προς την κατεύθυνση της επάρκειας και της ποιότητας πόσιμου νερού ενόψει της θερινής περιόδου.

 

Η προσπάθειά  μας για καθαρή Δυτική Αχαΐα έχει ανάγκη από μέσα και προσωπικό  που πρέπει να εξασφαλίσουμε….. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια από όλους.

 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ!

 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων