Ολοκληρώθηκε την 30η Μαΐου 2015 η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Ολοκληρώθηκε την 30η Μαΐου 2015 η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4320/2015. Το πρόγραμμα αφορούσε την παροχή βασικών αγαθών σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας. Οι παροχές αφορούσαν:

  • Δωρεάν επανασύνδεση κομμένης ηλεκτρικής παροχής στην κύρια κατοικία και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος έως 300 kwh ανά μήνα.
  • Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, από 70€ έως 220€ για κάθε μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.
  • Επιδότηση σίτισης, με παροχή ηλεκτρονικής κάρτας για την αγορά τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας από 70€ έως 220€ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονταν ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, όσον αφορά την υποβολή των αιτήσεων, ήταν αρμόδια: α΄) για την παροχή πληροφόρησης στου πολίτες που απευθύνονταν σε αυτά σχετικά με τις ρυθμίσεις του νόμου, τις προϋποθέσεις ένταξης και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και β΄) τη στήριξη των πολιτών, που στερούνταν πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Ο αριθμός των αιτήσεων σε όλη τη χώρα έφθασαν τις 300.226 και αφορούσαν σε 633.312 άτομα  σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Στα τέσσερα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας υπεβλήθησαν συνολικά εννιακόσιες ογδόντα οκτώ (988) αιτήσεις και αναλυτικότερα:

 

α/α Κ.Ε.Π. Δημοτικής Ενότητας Αριθμός αιτήσεων
1 Δύμης 721
2 Λαρίσου 65
3 Μόβρης 181
4 Ωλενίας 21
Σύνολο αιτήσεων 988

 

Στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και η υλοποίηση των παροχών.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εύχονται καλή επιτυχία στους εν δυνάμει δικαιούχους του προγράμματος και ευχαριστεί θερμά το προσωπικό των Κ.Ε.Π. του Δήμου μας, το οποίο εργάστηκε εντατικά επί 40 ημέρες για να αντιμετωπίσει κάθε είδους δυσκολίες, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρώτο στάδιο του προγράμματος.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων