Οι διακοπές νερού στην Κάτω Αχαΐα και η κατεδάφιση του Υδατόπυργου

Προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των συνδημοτών και προς αποφυγήν αβάσιμων σχολίων η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δυμαίων (ΔΕΥΑΔ) ανακοινώνει τα εξής:

Ο Υδατόπυργος στην Κάτω Αχαΐα χτυπήθηκε σοβαρά από το σεισμό του 2008. Από τότε είναι που χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέος παρότι η κατεδάφισή του ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Η νυν δημοτική αρχή προώθησε την αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας. Ωστόσο στη βάση του Υδατόπυργου διέρχονται σημαντικοί αγωγοί νερού που εξυπηρετούν την ύδρευση της πόλης. Συνεπώς και για να προχωρήσει η κατεδάφιση θα πρέπει πρώτα να γίνουν εργασίες διευθέτησης των αγωγών που διέρχονται από τη βάση του. Αυτές ακριβώς οι εργασίες είναι που προκαλούν, το τελευταίο διάστημα, τις ολιγόωρες διακοπές στην ύδρευση της Κάτω Αχαΐας κάτι που θα συνεχιστεί για λίγες ακόμα ημέρες.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για τη διεξαγωγή αυτών των εργασιών έγινε για προφανείς λόγους. Κατά τους χειμερινούς μήνες οι ανάγκες ύδρευσης είναι μικρότερες σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών που περιλαμβάνουν και την κατασκευή νέας εφεδρικής δεξαμενής θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη υδροδότηση της Κάτω Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΔ ζητεί την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ παράλληλα καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την ελάχιστη δυνατή όχληση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 28.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 28/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων