Ο Δήμαρχος

Δήμαρχος: Σπύρος Ν. Μυλωνάς

Διεύθυνση: Σώσου Ταυρομενέως 50, Τ.Κ. 252 00, Κάτω Αχαΐα
Τηλέφωνο Γραμματείας: 26930 25000 Fax: 26930 22076
Κεντρικό E-mail: mayor@ddachaias.gr

Ο  Σπύρος Ν Μυλωνάς  γεννήθηκε, στο Πουρνάρι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, το 1953 από γονείς αγρότες το Νίκο και τη Γιαννούλα Μυλωνά.

Από την παιδική του ηλικία βίωσε την αξία της συμμετοχής στα κοινά αφού ο Πατέρας του διετέλεσε για χρόνια, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου, πρόεδρος του συνεταιρισμού, αντιπρόσωπος και μέλος στην ένωση συνεταιρισμών Πατρών κλπ.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομία και στην διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος  επιστημονικών σεμιναρίων στην διοίκηση, στην οργάνωση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μεγάλο αριθμό εφαρμογών τους. Μιλάει Αγγλικά, (Cambridge University, England).

Εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ως καθηγητής ΤΕΙ και στην ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ στις πιο απαιτητικές υπηρεσίες τους, στα Ορυχεία στην Κοζάνη και στη Μεγαλόπολη και στην Πάτρα στην Διανομή, ολοκληρώνοντας κατά γενική ομολογία, μια εξαιρετική καριέρα ως ο μακροβιότερος περιφερειάρχης της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ.

Από την θέση αυτή που έτυχε ευρύτερης αναγνώρισης τόσο από υπηρεσία του όσο και από την ευρύτερη κοινωνία, παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019. Διετέλεσε πρόεδρος συλλόγων γονέων κ κηδεμόνων στην Μεγαλόπολη.

Το 2010 εκλέχτηκε μακράν πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αντρέα Παναγιωτόπουλου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Στα χρόνια της κρίσης πρωτοστάτησε ποικιλοτρόπως στην στήριξη αναξιοπαθούντων και ιδρυμάτων.

Για δώδεκα περίπου χρόνια υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Λέοντα Αλισσού αρχικά και στη συνέχεια στον Εθνικό Σαγαιΐκων.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μαργαριτοπούλου και έχουν τρία παιδιά, το Νίκο, Διπλ. Mηχανολόγος Mηχανικός, το Γιώργο, Μsc Advertisment, London S.A., και την Ιωάννα, πτυχ. Φιλοσοφικής Σχολής Π.Π.

Ασχολείται προσωπικά με την καλλιέργεια των αγρών του, ενώ αγαπάει το θέατρο, το τραγούδι, το χορό, το διάβασμα και τα ταξίδια. Του αρέσει το καλό κρασί και οργανώνει βραδιές μουσικής παίζοντας μπουζούκι ψυχαγωγώντας τους φίλους του.

Είναι θιασώτης της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος και φίλος της Greenpeace. Λατρεύει την οικογένεια του και τους φίλους του και απεχθάνεται το ψέμα και το λαϊκισμό. Θεωρεί, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βελτίωση του σκηνικού στον τόπο μας, την συνεχή επένδυση στην παιδεία, στην εκπαίδευση και την συμμετοχή, ιδιαίτερα των νέων, στα κοινά. Οραματίζεται μια κοινωνία με συνοχή που θα λειτουργεί με αρχές και αξίες, που θα βασίζεται στην δικαιοσύνη και στην αξιοκρατία και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για όλους.

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων