Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας την επέτειο της φετινής 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της επανάστασης. Αύριο Τετάρτη (24/3) στις 6:00΄- 8:00΄ το απόγευμα οργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «1821 και Δυτική Αχαΐα». Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους μέσω της σελίδας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο διαδίκτυο στην εξής διεύθυνση:

Link:https://www.facebook.com/dimosdymaion.

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές έχουν ως εξής:

  • «Προεπαναστατική Δυτική Αχαΐα: Αρχαιολογική έρευνα και οθωμανικά αρχεία»,Κώστας Παπαγιαννόπουλος, Αρχαιολόγος – Εκπαιδευτικός
  • «Ιδιαιτερότητες του αγώνα στη Δυτική Αχαΐα», Γιάννης Μόσχος, Αρχαιολόγος
  • «Η συμβολή των Μαζαρακιωτών στην Επανάσταση του 1821», Αναστάσιος Αθανασόπουλος, Θεολόγος, Υπ. ΜΔΕ Βιβλικών Σπουδών και Διαπολιτισμικού Βίου της Μεσογείου
  • «Πρόκριτοι και Επανάσταση του ’21», Δημήτρης Μπαχάρας Δρ. ιστορίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, κ. Σπύρος Μυλωνάς.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – ιστορικός Δημήτρης Στεμπίλης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρξει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων και ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Σημειώνεται ότι η όλη εκδήλωση θα αναρτηθεί εν συνεχεία στο site του Δήμου ενώ παράλληλα θα εκδοθούν και τα πρακτικά (εισηγήσεις και τοποθετήσεις) της εκδήλωσης.