Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, δημιουργεί τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

 Μείνε Σπίτι!!! Εμείς είμαστε εδώ!!! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…»

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, δημιουργεί τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει ενεργά όλους εκείνους που, λόγω της εξάπλωσης του COVID 19 και των περιοριστικών για τις μετακινήσεις τους μέτρων, δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.

Οι γραμμές αυτές θα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 1:00 το μεσημέρι, ξεκινώντας από την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

Οι τηλεφωνικές γραμμές θα είναι οι εξής: 26930 – 24771 & 26933 – 60304 και οι  ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) : menoume.spiti.ddachaias@gmail.com & kentrokoinotitas@gmail.com 

Οι γραμμές αυτές θα αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, με την έκτακτη συνδρομή του Δήμου σε ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, ΑμεΑ καθώς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικούς, ανοσοκατασταλμένοι λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), οι οποίοι διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και συνίστανται ιδίως στα εξής:

  • Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων όπως παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών (για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ), των κατοίκων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες.

Όλα τα αιτήματα που θα υποβάλλονται, θα αξιολογούνται, θα ιεραρχούνται και θα ικανοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα με βάση τις δυνατότητες των δομών του Δήμου και με τη συνεργασία καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και συναφών  επιχειρήσεων στην επικράτεια του Δήμου.

Η πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνεται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του», με συντονιστές τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Γκοτσόπουλο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΔΥ Αναστάσιο Βερρόπουλο.

Οι «Γραμμές  Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης», θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κέντρο Κοινότητας και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και θα λειτουργούν ως κέντρο διαχείρισης κρίσης ηλικιωμένων, ΑμεΑ και γενικότερα ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Με το σύνθημα Μείνε Σπίτι!!! Εμείς είμαστε εδώ!!! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση… ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μόνοι τους, δεν διαθέτουν υποστηρικτικό περιβάλλον, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα. Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, κάποιοι συμπολίτες μας δοκιμάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους. Δεν θα είναι μόνοι τους σε αυτή τη δοκιμασία. Θα είμαστε πλάι τους.

«Η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας, στέκεται δίπλα στους πολίτες παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ενισχύοντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ με την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς για την ενεργοποίηση των γραμμών έκτακτης ανάγκης.

Μένουμε ΣΠΙΤΙ, Είμαστε ΜΑΖΙ

Δήμος Δυτικής Αχαΐας – Municipality of West Achaia

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ανακοίνωση – Άνω Αχαΐα

Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών σύνδεσης της Κοινότητας της Άνω Αχαΐας με το φράγμα,

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων