Ο Δήμος απόκτησε τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο

Μετά την προμήθεια του γκρέιντερ, ακόμα ένα μηχάνημα ήλθε να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και να αυξήσει τις δυνατότητές του για παρεμβάσεις με ίδια μέσα. Πρόκειται για την αγορά τρακτέρ με χορτοκοπτικό καταστροφέα με πλαϊνό βραχίονα.

Ο χορτοκοπτικός καταστροφέας επιτρέπει τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης κατά μήκος των δημοτικών δρόμων που προεξέχει στις οδούς και παρεμποδίζει την ορατότητα. Ταυτόχρονα η χρήση του προστατεύει το περιβάλλον αφού με την απομάκρυνση της πυκνής και ξερής βλάστησης μειώνεται ο κίνδυνος για ξεκίνημα και εξάπλωση πυρκαγιών.

Επίσης ο Δήμος αποκτά τη δυνατότητα καθαρισμού και περιποίησης των κοινόχρηστων χώρων και παράλληλα θα διατηρεί μια καλύτερη εικόνα στο οδικό του δίκτυο. Η δαπάνη για την απόκτηση του γεωργικού ελκυστήρα με χορτοκοπτικό βραχίονα ανήλθε στις 88.000 ευρώ που προήλθαν από ίδιους πόρους του Δήμου.

«Οι προσπάθειές μας σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων αποδίδουν καρπούς. Μέσα στις επόμενες ημέρες το χορτοκοπτικό θα πιάσει δουλειά και ο Δήμος θα είναι σε θέση με δικά του μέσα να παρεμβαίνει καθημερινά στο οδικό μας δίκτυο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Είναι υποχρεωμένος να επαναλαμβάνω την πραγματική εικόνα. Στο Δήμο έχουν γίνει πολλά και ακολουθούν ακόμα περισσότερα, πάντα προς όφελος των δημοτών».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων