Ο Δήμος αποκτά Κανονισμούς Κυκλοφορίας-Στάθμευσης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων

Δόθηκαν σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου στη δημοσιότητα δύο βασικά κείμενα που αφορούν την κυκλοφορία και τη στάθμευση αλλά και τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στην Κάτω Αχαΐα.

Πρόκειται για τον Κανονισμό Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων καθώς και για τον Κανονισμό Κυκλοφοριακής Οργάνωσης και Στάθμευσης. Οι δύο αυτοί κανονισμοί θα εισαχθούν προς συζήτηση και γνωμοδότηση στις Επιτροπές Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Αχαΐας ενώ κατόπιν θα εισαχθούν για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί ότι, όσον αφορά τον Κανονισμό Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, θα γίνει επικαιροποίηση του ήδη υπάρχοντος Κανονισμού.

Στη συνέχεια ο Κανονισμός Κυκλοφοριακής Οργάνωσης και Στάθμευσης θα προωθηθεί αρμοδίως προκειμένου να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να λάβει ΦΕΚ και να αποκτήσει ισχύ νόμου. Σημειώνεται ότι η διαδικασία λήψης ΦΕΚ θα συμβεί για πρώτη φορά, γεγονός που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη και δίχως αμφισβητήσεις εφαρμογή του.

Στο μεταξύ, με την ανάρτηση των δύο Κανονισμών εξυπηρετείται η ανάγκη ενημέρωσης όλων των συνδημοτών που ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώνουν γραπτές παρατηρήσεις και σχόλια επί των δύο κειμένων.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν τους δύο κανονισμούς και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους είναι grafio.dimarxou@ddachaias.gr.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων