Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε μαθητές από το Τέρνι της Ιταλίας

Ομάδα μαθητριών και μαθητών από την πόλη Τέρνι της Ιταλίας (περιφέρεια Ούμπριας) υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο «Μελίνα Μερκούρη» ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Η ομάδα των Ιταλών μαθητών που συνοδεύονται από δύο καθηγητές τους, φοιτούν σε Τεχνική Σχολή στην πόλη τους στις ειδικότητες της ηλεκτρολογίας και της γεωπονικής. Φιλοξενούνται από το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας και στο διάστημα που θα παραμείνουν εδώ θα λάβουν σχολική εκπαίδευση από τους καθηγητές του ΕΠΑΛ ενώ θα επιστρέψουν τον προσεχή Σεπτέμβριο για πρακτική άσκηση.

Ο Σπύρος Μυλωνάς είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί και να συζητήσει με τους Ιταλούς μαθητές και τους συνοδούς του ενώ ταυτόχρονα τους παρέδωσε αναμνηστικά δώρα.

«Υποδέχθηκα με χαρά τους μαθητές από το Τέρνι και τους ευχήθηκα να έχουν μια χρήσιμη και ευχάριστη παραμονή» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου στη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ που εδώ και χρόνια επενδύουν στην εξωστρέφεια του Σχολείου τους στέλνοντας ένα πολύτιμο μήνυμα σε όλη την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος είναι δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες που τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας είναι πρωτοπόρο στη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών εμπειριών με ανάλογα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετέχει σε παρόμοια προγράμματα από το 2006 ενώ έχει αποκτήσει και τη διαπίστευση παροχής εκπαίδευσης στα προγράμματα αυτά. Χάρις σε αυτήν την επίδοση, γενιές μαθητών του είχαν την εμπειρία να επισκεφθούν αλλά και να υποδεχθούν σχολεία και συμμαθητές τους από άλλες χώρες ενώ παράλληλα το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑΛ έχει συσσωρεύσει μια πολύτιμη γνώση και πείρα από την τεχνική εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων