Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς βρίσκεται σε διαχρονική αντίθεση με τους τοπικούς κοτζαμπάσηδες

Σχετικά με ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις με ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:

«Ο νομοθέτης αποδίδει στον εκάστοτε Δήμαρχο τη δυνατότητα να ορίζει τους αντιδημάρχους και τα αντικείμενά τους. Προφανώς με αυτήν τη πρόβλεψη του νομοθέτη, δεν συμφωνούν όλοι.

Ορισμένοι πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι, ή μετά των συζύγων και φίλων τους, για το ποια αντιδημαρχία θα καταλάβουν. Άλλοι πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αντιδημαρχία είναι να εμφανίζονται κατά τις 11 το πρωί, να φεύγουν στις 12 και να μην απαντούν στα τηλεφωνήματα των συνδημοτών. Άλλοι νόμιζαν και εξακολουθούν να νομίζουν ότι αντιδημαρχία είναι να μην πατάνε το πόδι τους στο γραφείο τους επί μήνες, αλλά να εισπράττουν κανονικά την αντιμισθία του αντιδήμαρχου.

Μερικοί επίσης πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δημοτικός σύμβουλος θα πει να πατάω σπάνια το πόδι μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακόμα σπανιότερα να ζητάω το λόγο. Ουδέποτε μίλησαν, κι ούτε μια πρόταση δεν κατέθεσαν οι επικαλούμενοι «παραβίαση αρχών».

Απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις τύπου τοπικού κοτζαμπάση ο Δήμαρχος στάθηκε κατηγορηματικά αντίθετος από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι αυτός ο τρόπος διοίκησης ενός σύγχρονου Δήμου στην υπηρεσία του δημότη.

Ακούγεται τώρα ότι οι ανεξαρτητοποιούμενοι επικαλούνται «παραβίαση αρχών». Αν εννοούν ότι παραβιάστηκαν οι αρχές του κοτζαμπασισμού και των αυτόνομων καπετανάτων στο Δήμο έχουν δίκιο. Αυτές είναι οι δικές τους αρχές και όχι του Δημάρχου και της παράταξης.

Η εκτίμηση είναι ότι οι ανεξαρτητοποιούμενοι σύντομα θα εμφανίσουν τις εξαρτήσεις τους από τα ισχυρά συμφέροντα που εποφθαλμιούν το Δήμο για σκοτεινούς λόγους. Αλλά για όλα αυτά θα έχουμε το χρόνο να τα πούμε αναλυτικά και με ονοματεπώνυμα.

Σε ότι αφορά το Σπύρο Μυλωνά και τους συνεργάτες του ουδέποτε συναίνεσαν σε ένα Δήμο κατακερματισμένο σε τιμάρια και με πατερούληδες που θέλουν να κάνουν κουμάντο από το παρασκήνιο. Οι τοπικοί τιμαριούχοι και οι εκφραστές τους ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Έτσι πορεύτηκε ο Δήμαρχος από την αρχή κι έτσι θα συνεχίσει. Μερικοί επιθυμούν την επιστροφή στο παρελθόν. Ο Σπύρος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν, με στέρεες αρχές και σκληρή δουλειά, την πορεία προς το μέλλον.

Με απόλυτη την εμπιστοσύνη τους στην κρίση των συνδημοτών».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων