Ο Δήμαρχος για το πρόβλημα με την καθυστέρηση πληρωμής των καθαριστριών στα σχολεία

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου και ο Βοηθός Δημάρχου για θέματα Παιδείας κ. Ξενοφών Μπαχράς εκφράζουν την συμπαράστασή τους στις επί συμβάσει καθαρίστριες (ΙΔΟΧ) των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσον όσο αφορά την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων τους, όσο και για  το εργασιακό τους μέλλον από την επόμενη σχολική χρονιά.

Θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  χρηματοδοτεί τις Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες με την σειρά τους καταβάλλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών.

Επομένως ο χρόνος καταβολής των αμοιβών στις καθαρίστριες εξαρτάται από την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Έτσι και με δεδομένο τη μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των ανάλογων χρηματικών ποσών από το Υπουργείο τα οποία απαιτούνται για την καταβολή της μισθοδοσίας των ατόμων που ασχολούνται με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, η οποία ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, δημιουργούνται προβλήματα οικονομικής επιβίωσης των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί το μοναδικό εισόδημα στην οικογένειά τους δυσχεραίνοντας το   υπάρχον περιβάλλον της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης την οποία όλοι μας βιώνουμε.

 Θεωρούμε, ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να παραμένει αδρανές και απαθές μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καθαριστές/ στριες οι οποίες καθημερινά μας κάνουν υπερήφανους για την ποιότητα της προσφορά τους στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε να καταβάλλονται  άμεσα και κάθε μήνα στις σχολικές επιτροπές οι δεδουλευμένες αποδοχές των επί συμβάσει έργου καθαριστριών με σκοπό να πληρώνονται όπως επιβάλλεται και πρέπει.

Τέλος, όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον που από την επόμενη σχολική περίοδο, αυτό  παραμένει αβέβαιο αφού το υπάρχον καθεστώς λήγει με το πέρας  της φετινής σχολικής χρονιάς,  αλλά προσδοκούμε ότι θα βρεθεί μια λύση που θα καλύπτει τις καθαρίστριες και θα λύνει μια σειρά από χρόνια προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων