Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου υποδέχτηκε στο γραφείο του τον σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Θανάση Μπέλτσο.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου άκουσε τα νέα που του μετέφερε ο σύμβουλος του Υπουργού Π. Καμμένου. Συγκεκριμένα ο κ. Μπέλτσος ανακοίνωσε την έγκριση του Υπουργού στο αρχικό αίτημα του Δημάρχου για την αποκατάσταση των ζημιών στο αγροτικό δίκτυο από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2015,  οι οποίες συν τοις άλλοις είχαν ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η επέμβαση αυτή με τα μηχανήματα του στρατού εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης των υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ειδικά για απομακρυσμένες και πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές. Η αποστολή των απαραίτητων μηχανημάτων στρατού με τους χειριστές τους θα ολοκληρωθεί εντός των επερχόμενων δεκαπέντε ημερών, σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Μπέλτσου.

 

Τέλος ο κ. Θανάσης Μπέλτσος δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει για τις συναντήσεις του Δημάρχου κ. Χρήστου Νικολάου  με την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά και την επόμενη εβδομάδα με τον υφυπουργό υποδομών κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για το φλέγον ζήτημα της άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας  και την επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην Αχαΐα.

Παρόντες κατά συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γιώργος Αναστασόπουλος.

 

123

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων