Νέοι κάδοι απορριμμάτων στο συνοικισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα

Τριάντα νέοι κάδοι απορριμμάτων, επί πλέον των ήδη υπαρχόντων, τοποθετήθηκαν σήμερα (14/7) στο συνοικισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα. Η τοποθέτηση ήταν μια πλήρης επιχείρηση που έγινε παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας Άγγελου Καρατζά, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ευάγγελου Τησαρχόντου, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστου Λαμπρόπουλου, περιπολικού της Αστυνομίας και των δύο προέδρων των Εκπολιτιστικών Συλλόγων των Ρομά «Άγιος Γεώργιος» και «Άγιος Ταξιάρχης».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η όλη επιχείρηση συνοδεύτηκε και από μια σύλληψη ανδρός σε βάρος του οποίου υπεβλήθη μήνυση και υπεβλήθη πρόστιμο. Ο συλληφθείς έναντι υποτυπώδους αμοιβής μάζευε σακούλες σκουπιδιών από κατοικίες των Ρομά που στη συνέχεια τις πέταγε είτε σε κάδους, είτε και έξω από αυτούς σε διάφορα σημεία της Κάτω Αχαΐας προκαλώντας καθημερινή και ανεξέλεγκτη ρύπανση.

Ταυτόχρονα αξίζει να υπογραμμιστεί η παρουσία των δύο προέδρων των Εκπολιτιστικών Συλλόγων που συμβολίζει τη διάθεση των κατοίκων να ευθυγραμμιστούν με βασικούς κανόνες διάθεσης των απορριμμάτων τους προς όφελος τόσο της συνοικίας τους όσο και της πόλης ευρύτερα.

«Είναι μια δύσκολη περίπτωση που για χρόνια προσκρούει σε κακές συνήθειες και νοοτροπίες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Άγγελος Καρατζάς και συνέχισε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να υπάρξει η κανονικότητα στη διάθεση και περισυλλογή των απορριμμάτων στην περιοχή των Ρομά της Κάτω Αχαΐας. Οι επί πλέον κάδοι, τα συστηματικά δρομολόγια αλλά και η αυστηρότητα προς όσους διατηρούν παραβατικές συμπεριφορές αποτελούν τη βάση της πολιτικής μας που θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική εξάλειψη των αρνητικών καταστάσεων στον τομέα της καθαριότητας οι οποίες μας προσβάλλουν όλους», κατέληξε ο Άγγελος Καρατζάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Αχαΐας Ευάγγελος Τησαρχόντος δήλωσε: «Προχωρήσαμε σήμερα σε μια κίνηση με τη συνεργασία της αντιδημαρχίας καθαριότητας, την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και τη συμμετοχή της Αστυνομίας. Θέλουμε να αντιμετωπιστεί αυτό το πολύ δύσκολο κομμάτι στην καθαριότητα της πόλης μας και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα. Ταυτόχρονα ζητάμε από όλους να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια ώστε να αφήσουμε πίσω μας αρνητικές καταστάσεις».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 17.05.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 17/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 16.05/2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 16/05/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων