Νέο κοιμητήριο 44 στρεμμάτων στην ενότητα Δύμης

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, χθες Πέμπτη (29/12), παρέλαβε και ενέκρινε τη μελέτη με αντικείμενο «Τοπικό ρυμοτομικό για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, έκτασης 44 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση Μανεταίϊκα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων Ν.Δ. της Κάτω Αχαΐας.

Δεδομένου ότι το υφιστάμενο κοιμητήριο στην Κάτω Αχαΐα έχει από καιρό εξαντλήσει τις δυνατότητές του, η κατασκευή νέου αποτελεί μια σοβαρή εκκρεμότητα που προχωρεί προς την άρση της.

Στην συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και παρέλαβε τοπογραφικό διάγραμμα, περιβαλλοντική μελέτη, γεωλογικό και υδρογεωλογικό χάρτες καθώς και το τοπικό ρυμοτομική σχέδιο. Το επόμενο στάδιο είναι η δημοσίευση του τοπικού ρυμοτομικού σε ΦΕΚ για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι εργασίες κατασκευής του κοιμητηρίου.

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για την εξέλιξη» ανάφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Η ανάγκη κατασκευής νέου κοιμητηρίου είναι προϋπάρχουσα όσο και πιεστική. Εργαστήκαμε συστηματικά για την ωρίμανση του έργου και την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών και τώρα είμαστε πολύ κοντά στην κατασκευή ώστε να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων