Μυλωνάς: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου αποτελεί μια διαρκή δέσμευση

Το μήνυμα που εξέπεμψε το Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973 συνεχίσει να μας δεσμεύει και να μας κινητοποιεί, αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Μας χωρίζουν 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά το μήνυμα που στάλθηκε τότε συνεχίζει να μας δεσμεύει και να μας κινητοποιεί. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο για την πτώση της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση μιας στέρεας Δημοκρατίας που την απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα. Μια σύγκριση στην κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα πριν και μετά το 1974 αρκεί.

Ωστόσο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μετά, απομένει σταθερό το συμπέρασμα. Η Δημοκρατία δεν είναι μια κατάσταση που κατακτήθηκε εφάπαξ αλλά μια διαρκής κινητοποίηση και επαγρύπνηση. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα του Πολυτεχνείου που παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα και που θα παραμείνει εσαεί επίκαιρο. Κι αυτή ακριβώς είναι η δική μας διαρκής υποχρέωση όχι μόνο προς τη μνήμη εκείνης της εξέγερσης αλλά και προς τις γενιές που θα ακολουθήσουν τη δική μας.

Η πίστη στη Δημοκρατία ως μια συνεχής πορεία ανανέωσης και εμβάθυνσης των δημοκρατικών κατακτήσεων, πορεία που αποτελεί και την ουσιαστική εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων