Μυλωνάς: Ημέρα μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού

«Η στρατιωτική ήττα και συντριβή που οδήγησε στο ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη Μικρασιατική γη αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με αφορμή την «ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται φέτος 99 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή που οδήγησε στο ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη Μικρασιατική γη και αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού. Ο ξεριζωμός από την ιστορική του εστία ολόκληρου του μικρασιατικού ελληνισμού τερμάτισε οριστικά τη Μεγάλη Ιδέα αλλά και διαμόρφωσε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας που οφείλει τα μέγιστα στους μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922. Η μνήμη μας στρέφεται με σεβασμό στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής που η συνεχής μελέτη και υπόμνησή της αποτελεί υποχρέωση όλων μας προκειμένου να κατακτήσουμε την αναγκαία εθνική αυτογνωσία».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων