Μυλωνάς: Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση και προειδοποίηση για τη χρήση του ΧΥΤΑ Φλόκα

Την ικανοποίησή του για τη δημοπράτηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα εκφράζει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς που ταυτόχρονα όμως διατυπώνει ρητή την προειδοποίηση. Το εργοστάσιο θα επεξεργάζεται κάτι λιγότερο από τα μισά ετησίως παραγόμενα απορρίμματα. Τι θα γίνει με τα άλλα μισά και που θα καταλήγουν; Οπωσδήποτε όχι στου Φλόκα, απαντά ο Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Η δημοπράτηση της μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στου Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αποτελεί οπωσδήποτε μια θετική εξέλιξη για την οποία όλοι οι Δήμοι της Αχαΐας, και ιδιαιτέρως ο Δήμος Πατρέων, έχουν εργαστεί διαχρονικά.

Εν τούτοις θα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και το πραγματικό πρόβλημα. Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί ώστε να υποδέχεται προς επεξεργασία περίπου 53.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως. Οι συνολικές ποσότητες απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο από τους Δήμους μας είναι υπερδιπλάσιος. Τι θα γίνεται με τα απορρίμματα που δεν καλύπτονται από τη μονάδα του Φλόκα;

Η απάντηση είναι πως θα ανακυκλώνονται. Ωστόσο τα ποσοστά ανακύκλωσης που έχουμε σήμερα είναι εξαιρετικά μικρά και οι προσπάθειες για θεαματική τους αύξηση κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς με κύρια την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, που εντός των ορίων θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο στου Φλόκα, διατυπώνει ρητή και κατηγορηματική την απόφασή του. Δεν πρόκειται να δεχθεί στου Φλόκα ούτε ένα τόνο απορριμμάτων παραπάνω από τους 53.000 τόνους ετησίως που θα μπορεί να επεξεργαστεί το υπό κατασκευή εργοστάσιο.

Είμαστε οπωσδήποτε ικανοποιημένοι με τη δημοπράτηση του εργοστασίου αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το εργοστάσιο ένα άλλοθι ώστε να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φλόκα όλα τα μη επεξεργάσιμα απορρίμματα της Αχαΐας».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων