Μυλωνάς: Διάνοιξη της κεντρικής εισόδου στον οικισμό Λάππα

Με έγγραφό του προς τις σχετικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς επισημαίνει ένα πολύς σοβαρό πρόβλημα που αφορά στην πρόσβαση των δημοτών στον οικισμό Λάππα και ζητάει άμεση παρέμβαση και λύση του.

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ύπαρξη ενός σοβαρότατου προβλήματος που αφορά την πρόσβαση των δημοτών μας στην πρωτεύουσα της Δημοτικής Ενότητας Λαρισσού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, το Λάππα.

Με την λειτουργία της παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στη θέση της τοποθετημένης πινέζας στον επισυναπτόμενο χάρτη google maps,  η είσοδος προς το Λάππα έχει κλείσει με μπάρες. Συνέπεια τούτου οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Λαρισσού (περίπου 7.000 άτομα) για να εισέλθουν στο χωριό παίρνουν την εθνική οδό χρησιμοποιώντας πλευρικές εισόδους ή κατευθύνονται σε μεγαλύτερες γειτονικές πόλεις.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η απώλεια των αντίστοιχων εμπορικών συναλλαγών στο χωριό, η έλλειψη της παρουσίας των ανθρώπων από το Λάππα και η ερημοποίηση του χωριού.

Για την θεραπεία του προβλήματος αυτού απαιτείται η διάνοιξη της κεντρικής εισόδου μέσω της απομάκρυνσης των πλευρικών μπαρών και η τοποθέτηση φαναριών κυκλοφορίας, ώστε η όλη κυκλοφορία να γίνεται με  την απαιτούμενη ασφάλεια.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας τώρα που ο εργολάβος σας εργάζεται στο σημείο αυτό, για την με ασφάλεια διάνοιξη της κεντρικής εισόδου του Λάππα, ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία της πρωτεύουσας της δημοτικής ενότητας Λαρισσού με τα χωριά της περιοχής».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων