Μητσοτάκης: Το αίτημα για άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από τον Πηνειό είναι δίκαιο και θα ικανοποιηθεί

«Το αίτημα είναι δίκαιο και θα βρούμε τον τρόπο για να το ικανοποιήσουμε». Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά που μόλις έχει θέσει το αίτημα άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός απάντησε και σε ένα ακόμα ζήτημα που είχε θέσει στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι θα υλοποιηθεί το αίτημα για τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου με το αεροδρόμιο του Αράξου.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και τα αιτήματα ανάλογα» ανέφερε σε δηλώσεις ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Αν όμως μου ζητήσετε να τα ιεραρχήσω θα έθετα ως μείζον το ζήτημα της άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού. Το γεγονός ότι για το θέμα αυτό λάβαμε ρητή δέσμευση από τον πρωθυπουργό της χώρας μας ικανοποιεί και περιμένουμε τώρα τα επόμενα βήματα», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στο μεταξύ, υπόμνημα επτά σημείων παρέδωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή (22/11) επίσκεψη του δεύτερου στην Κάτω Αχαΐα.

Τα σημεία αυτά είναι η κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, η ύδρευση της ενότητας Λαρίσσου από το φράγμα του Πείρου, η ίδρυση Αγροτικού Λυκείου, το πρόβλημα της εύρεσης εργατικών χεριών για την αγροτική οικονομία, η σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου και τη σιδηροδρομική γραμμή, η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας και η δημιουργία Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαίδευσης και ένταξης Ρομά.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των επτά σημείων έγινε ύστερα από σύσκεψη του Δημάρχου με τους επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φίλιππο Λιάκο, Άγγελο Στεργιόπουλο, Τάκη Κουνάβη και τον τ. Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων