Μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά για την νέα σχολική χρονιά

«Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και σε όλη την σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναφορές για τη σημασία της μόρφωσης. Το μόνο που θέλω να θυμίσω προς τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πως στη διάρκεια της ζωής τους πολλά μπορεί να τους συμβούν. Θα ζήσουν επιτυχίες αλλά και δύσκολες στιγμές, θα κερδίσουν και θα χάσουν. Αυτό που κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να τους αφαιρέσει είναι η γνώση που θα έχουν κατακτήσει, η γνώση που θα έχουν συγκεντρώσει στη διάρκεια της σχολικής τους ζωής, η γνώση με την οποία θα πορευτούν σε όλο τους το βίο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια η σχολική ζωή διαταράχθηκε σοβαρά εξ’ αιτίας της πανδημίας. Ζήσαμε την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης και μάθαμε ότι η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνω έκκληση προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για σχολαστική τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας ώστε να αποφύγουμε κλεισίματα σχολικών τάξεων και σχολείων ολόκληρων. Είναι μια υποχρέωση που την έχουμε όλοι απέναντι στα παιδιά μας.

Όπως είναι γνωστό η τοπική αυτοδιοίκηση διατηρεί αρμοδιότητες σε ότι αφορά τη σχολική στέγη, τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων. Έχουμε εξαντλήσει όλες μας τις δυνατότητες  προκειμένου τα σχολεία μας να είναι σε θέση να υποδεχθούν τους μαθητές τους κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με πνεύμα συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, τις σχολικές επιτροπές και τους γονείς προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια καλή, γόνιμη και αδιατάρακτη σχολική χρονιά».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 29.9.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 29/09/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων