Μήνυμα του Δημάρχου: Ανεπανάληπτη ενότητα απέναντι στις απειλές

Φωτεινό ορόσημο της νεότερης ιστορίας μας, χαρακτηρίζει, την 28η Οκτωβρίου του 1940 ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Το πλήρες μήνυμα του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό ορόσημο στη νεότερη ιστορία μας. Η ανεπανάληπτη ενότητα ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αποτέλεσε το σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο χτίστηκαν οι επιτυχίες του Ελληνικού στρατού στα βουνά της Αλβανίας.

Είναι ένα μάθημα διαχρονικής σημασίας. Που δείχνει προς κάθε κατεύθυνση πως αντιδρούν οι Έλληνες όταν απειλείται η εθνική τους ανεξαρτησία και τι παθαίνουν όσοι την απειλούν.

Ο νους μας στρέφεται με σεβασμό στους ήρωες εκείνου του έπους. Θυμίζω ότι σχεδόν σε όλα μας τα χωριά υπάρχει ένα μικρό ηρώο με τους νεκρούς άντρες που πήραν μέρος στο έπος του ’40 αφήνοντας σε εκείνα τα βουνά της ζωή τους.

Είναι η συνεισφορά του δικού μας τόπου μια μεγάλη αλλά νικηφόρα εθνική δοκιμασία.

Υπήρξαμε πάντα παρόντες στους εθνικούς αγώνες και θα συνεχίσουμε, εφόσον χρειαστεί, να δίνουμε το παρόν.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940.

Ζήτω η Ελλάδα».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων