ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 60400/01-10-2021 (Φ.Ε.Κ. 4577/τ.Β/ 03-10-2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον
κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00 , ενημερώνουμε ότι επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του Ν. 4497/2017 στην Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 της περ. 22 της ως άνω Κ.Υ.Α., ως ακολούθως:

 1. Απόσταση ενός (1) μέτρου εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης.
 2. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
 3. Προβλέπεται επέκταση χώρου ή λειτουργία παράλληλων αγορών.
 4. Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρων μεταξύ των ατόμων.
 5. Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.
  Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στη κοινότητα, υποχρεούνται να εφαρμόζουν αυστηρά τα κάτωθι:
  ● Να φορούν κατά τις συναλλαγές τους και καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της λαϊκής αγοράς υποχρεωτικά υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
  ● Να τοποθετούν σε εμφανές σημείο του πάγκου τους δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό.
  ● Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές / καταναλωτές/κοινό).

Tα ανωτέρω αναφερόμενα ισχύουν έως ότου υπάρξει νεότερη απόφαση. Επισημαίνεται ότι η απόφαση για την πλήρη αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών λαμβάνεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Σε περίπτωση παράβασης των αποστάσεων της ως άνω Κ.Υ.Α. επιβάλλονται για αμφότερους τους πωλητές στην Α΄ παράβαση διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500 €) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για δέκα πέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, και στη Β΄ παράβαση διοικητικό πρόστιμο
τριών χιλιάδων (3.000€) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.
Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν περισσότερες από πέντε (5) παραβάσεις της περ. α) την ίδια μέρα, αναστέλλεται η λειτουργία της αγοράς για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες. Στην μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας για τη λειτουργία παράλληλων αγορών και του επιτρεπόμενου ποσοστού συμμετοχής από τους φορείς λειτουργίας, κατά τη Α΄ παράβαση διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000€) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της λαϊκής αγοράς για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες. Στη Β΄ παράβαση διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000€) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της λαϊκής αγοράς για δέκα πέντε (15) ημερολογιακές ημέρες. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ανακοίνωσε τους πίνακες των πωλητών προϊόντων γης των Λαϊκών αγορών του Σαββάτου 09/10/2021 στην Κάτω Αχαΐα, ως κάτωθι :
1.Χριστοδουλόπουλος Δημήτριος Παραγωγός
2.Gjona Brunilda Παραγωγός
3.Νικολόπουλος Γεώργιος Παραγωγός
4.Κωστόπουλος Φώτιος Παραγωγός
5.Μαντάς Δημήτριος Παραγωγός
6.Ζύγουρας Ασημάκης Παραγωγός
7.Ταπεινός Ιωάννης Παραγωγός
8.Λιαρομμάτης Γεώργιος Παραγωγός
9.Πανταζόπουλος Χρ.
Παναγιώτης

Παραγωγός
10.Κανελλόπουλος Ευστάθιος Παραγωγός
11.Πανταζόπουλος Κ. Χρήστος Παραγωγός
12.Κυριακοπούλου Φωτεινή Παραγωγός
13.Τσούρας Γεώργιος Παραγωγός
14.Καβαλιέρος Κων/νος Παραγωγός
15.Αντωνόπουλος Γεώργιος Επαγγελματίας
16.Δημητρακόπουλος
Παναγιώτης

Επαγγελματίας
17.Μπάρκουλας Παναγιώτης Επαγγελματίας
18.Κυριαζή Ειρήνη Επαγγελματίας

 1. Πολυζώης Κωνσταντίνος Παραγωγός
 2. Παναγιωταρόπουλος Σπυρίδων Παραγωγός
 3. Λέκκα Σοφία Επαγγελματίας
 4. Καραβία Όλγα Παραγωγός
 5. Πανταζόπουλος Κωνσταντίνος Παραγωγός
 6. Παναγιωτόπουλος Ιωάννης Παραγωγός
 7. Μητροπούλου Σωτηρία Παραγωγός
 8. Turtulli Xhevahir Παραγωγός
 9. Λοτσάρη Βασιλική Παραγωγός
 10. Γκοτσούλιας Σωτήριος Παραγωγός
 11. Κανελλόπουλος Χρήστος Παραγωγός
 12. Γεωργακοπούλου Νικολίτσα Παραγωγός
 13. Χιώνη Αναστασία Επαγγελματίας
 14. Kryemadhi Leonard Παραγωγός
 15. Χασαπόπουλος Ιωάννης Παραγωγός
 16. Βλάχος Ανδρέας Παραγωγός
 17. Μίντζας Αντώνιος Παραγωγός
 18. Καμπούρη Αναστασία Επαγγελματίας

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων