Μελέτη ανάπλασης στην κεντρική οδό στο Μαζαράκι

Παραλήφθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας η μελέτη ανάπλασης στο Μαζαράκι. Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να διαμορφωθούν δύο κόμβοι- πλατείες και το συνδετήριο τμήμα μεταξύ αυτών.

Οι πλατείες εντοπίζονται σε χαρακτηριστικά σημεία της διαδρομής και παράλληλα είναι υπερυψωμένα κατά 10 cm, στο ύψος δηλαδή του πεζοδρομίου, έτσι ώστε να συμβάλλουν και στην επιβράδυνση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων, δεδομένου ότι ο βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Με την μελέτη εξασφαλίζεται ένας πεζόδρομος κυμαινόμενου πλάτους στο κέντρο του οικισμού, η ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, η ελεγχόμενη ήπια κίνηση των οχημάτων, προβλέπονται πεζοδρόμια ενώ εξασφαλίζονται και οι κάθετες οδεύσεις από και προς τον πεζόδρομο.

Με τις παρεμβάσεις αυτές που το κόστος τους έχει προϋπολογιστεί στις 270.000 ευρώ θα επιτευχθεί ο εξωραϊσμός, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου του οικισμού, με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πεζών και οχημάτων.

(Φωτογραφία: Η κάτοψη της κεντρικής οδού στο Μαζαράκι μεταξύ των δύο πλατειών)

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων