Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία στις 11 και 12 Μάιου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Παραγωγής κ. Παλαιολόγος Γεώργιος για την ανεμοθύελλα που έπληξε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις 11 και 12 Μάιου (9 – 10 μποφόρ) και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καρπούζια, αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες κ.α.
Ιδιαίτερα αναφέρει ότι, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των γεωπόνων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, η ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες του πρώιμου καρπουζιού είναι ποιοτικές και ποσοτικές, τα αμπέλια δε ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται οι βλαστοί που φέρουν την παραγωγή, η ζημιά είναι αντίστοιχη.
Τονίζει δε ο Αντιδήμαρχος ότι σε συνδυασμό με την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της κοινωνίας μας και πολύ περισσότερο ο αγροτικός τομέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αναλογιζόμενοι πως το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών μας επιβιώνει μέσα από την αγροτική παραγωγή, κρίνει ο ως αναγκαία και ζητά με την επιστολή του:

1)Την άμεση επίσπευση των διαδικασιών της εκτίμησης των ζημιών από εμπείρους και εξειδικευμένους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, προκειμένου οι παραγωγοί μέσα από τη διαδικασία των αποζημιώσεων να ανακουφιστούν οικονομικά,
2)Να γίνει εξατομίκευση των ζημιών ανά παραγωγό και ανά καλλιέργεια και
3)Ιδίως να προχωρήσει η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Κλείνοντας ο Αντιδήμαρχος αναφέρει ότι, προκειμένου να δεχθούν έστω και μια
προσωρινή ανακούφιση όλοι οι αγρότες μας που υπέστησαν ζημιές, ζητά και πάλι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, να ενεργήσουν σύμφωνα με τα παραπάνω, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η σχετική διαδικασία.

kakokairia

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων