Με ομόφωνες αποφάσεις τους ζητούν την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την διαχείριση στερεών αποβλήτων της Χώρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ.), ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων 2ης Δ.Ε. Αχαΐας (Φο.Δ.Σ.Α.) και το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνες αποφάσεις τους  ζητούν την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου  Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την διαχείριση στερεών αποβλήτων της Χώρας.   

 Να αποσυρθεί το εν λόγω Σχέδιο Νόμου,  να διασφαλίζεται ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του φορέα διαχείρισης, να δοθεί ικανός χρόνος προκειμένου να προηγηθεί διάλογος με τους φορείς και να λαμβάνονται υπόψη οι υφιστάμενες διαμορφωμένες συνθήκες και τα τοπικά σχέδια που έχουν εκπονηθεί και έχουν συμφωνηθεί,  είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που εμπεριέχονται  στα  ομόφωνα  ψηφίσματα  της Π.Ε.Δ.  Δυτικής Ελλάδας, του Φο.Δ.Σ.Α. και του Δήμου Δυτικής  Αχαΐας.

«Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατορθώσαμε,  με ρεαλισμό μέσα από διάλογο και σεβόμενοι την αντίθετη άποψη καθώς και τις Τοπικές Κοινωνίες,   να εκπονήσουμε το Τοπικό μας Σχέδιο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.  Ένα Τοπικό Σχέδιο, για τον οποίο μας πίεζε η Κυβέρνηση να κατατεθεί όσον το δυνατό το συντομότερο,  το οποίο  δίνει οριστική λύση στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων και σέβεται απόλυτα τον κάτοικο και τον δημότη που δέχεται την περιβαλλοντική επιβάρυνση και όχληση στην γειτονιά του.

Όπως γνωρίζετε η  δημοτική αρχή του δήμου Δυτικής Αχαΐας συναισθανόμενη το βάρος που της αναλογεί σε σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με  τοπικό, περιφερειακό και εθνικό καθήκον αποφάσισε την κατασκευή  μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 50.000 τόνων ώστε αυτή να είναι βιώσιμη, λειτουργική με χαμηλό κόστος για τον δημότη και χωρίς περιβαλλοντικές οχλήσεις και επιβαρύνσεις.

 Και ως κεραυνός εν αιθρία , προφανώς με παρθενογένεση, η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά,  μας παρουσιάζεται, ένα απαράδεκτο νέο σχέδιο νόμου που ανατρέπει τα πάντα και φέρνει τους ασκούς του Αιόλου στις Τοπικές Κοινωνίες. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου , με σκοπό  Κοινωνίες και Ευρύτερες Περιοχές,  οι οποίες έχουν λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων,  όπως είναι η περιοχή μας,  που περιλαμβάνει το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, Δήμο Ερυμάνθου και τμήμα του Δήμου Πατρέων,  να εξαιρεθούν από τον νέο νόμο όπως εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής, ο νομός Θεσσαλονίκης κ.α……….»  τόνισε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.   

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΠΟΡΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε.

Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ντάτσικα Γεωργία υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων