Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Κάτω Αχαΐα.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας στο κέντρο της πόλης, παρουσία χιλιάδων πιστών και των τοπικών αρχών. Μετά το πέρας του πανηγυρικού μεθεόρτιου εσπερινού, τον οποίο τέλεσε ο  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μετά του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπ. Αποστόλου Δημητρόπουλου των λοιπών εφημέριων και ιερέων της ευρύτερης περιοχής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου ανά την πόλιν, πλαισιωμένη από τιμητικά αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από νέες και νέους της Ενορίας, ενώ η Φιλαρμονική της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου παιάνιζε τα αρμόζοντα.

Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τις νεανικές ομάδες της Ενορίας ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας παρέθεσε  λιτό δείπνο με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της Πόλεως.

Στις εκδηλώσεις παραβρεθήκαν ο βουλευτής Αχαΐας ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  κ. Ιάσων Φωτήλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Διονύσιος Μαυρόγιαννης & Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο διευθυντής του Ι.Κ.Α.  Αγ. Αλεξίου – Πατρών κ.  Ζέρβας Δημήτρης, o Διοικητής της Ανωτέρας Φρουράς Πατρών κ. Χαράλαμπος Στελιανός , ο Διοικητής της Ν.Δ.Ι κ. Νικόλαος Μοσχόπουλος, ο Γεν. περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Φώτης Τσόλκας, ο Αστυνομικός δ/ντης Αχαΐας κ. Ιωάννης Σεϊντής, ο διοικητής της 116 Π.Μ κ. Πέτρος Χατζήρης, ο διοικητής του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας κ. Ηλίας Σταθόπουλος,  ο διοικητής της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ. Πατρών κ. Ανδρέας Στεμπίλης, , ο πρώην δήμαρχος  Δυτικής Αχαΐας  κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ στην Αχαΐα κα Έλενα Κονιδάρη και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, πολιτιστικών και άλλων φορέων και πιστών.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων