Με γνώμονα ότι μοναδική επαναστατική δράση αποτελεί η απόκτηση της γνώσης, η Δημοτική Αρχή με την καθοριστική συμβολή της υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου ίδρυσε το Δ.Ι.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας. «Επαναστάτες» που διαπιστώνουν, καταγγέλλουν, εγκαταλείπουν στα δύσκολα και κάνουν σημαία φωτογραφίες με μισογεμάτους κάδους απορριμμάτων τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα και οι εξελίξεις, τονίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου

Ύστερα  από την  υπ. αριθμ.   Κ1-178820 – 6/11/2015 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης εγκριθήκαν τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν για τα Δ.Ι.Ε.Κ. κατάρτισης εξαμήνου 2015 Β για όλη την Χώρα.

Στο Δ.Ι.Ε.Κ. Κάτω Αχαΐας, σύμφωνα με την απόφαση,  θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα τμήματα :  Βοηθός  Βρεφονηπιοκόμων,  Επιμελητής Πτήσεων, Προπονητής Αθλημάτων, Στέλεχος  Διοίκηση & Οικονομίας στον Τουρισμό,  Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών,  Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής , Τεχνικός Η/Υ  και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων  και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, πριν την ανωτέρω απόφαση που καθορίζει τα τμήματα,  τόσο σε έντυπα όσο και σε ηλεκτρονικά τοπικά μέσα δημοσιεύθηκαν καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με την  επιλογή των εκπαιδευτικών.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται έχουν να κάνουν με το ότι δεν «φιλοξένησε» ο δήμος στην ιστοσελίδα του την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς.

Ο καθ’ ύλην  αρμόδιος φορέας για την επιλογή τόσο του διευθυντή όσο και των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν το Δ.Ι.Ε. Κ. Δυτικής Αχαΐας είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Το γραφείο του δημάρχου εξυπηρέτησε μόνο στην διαδικασία κατάθεσης έγγραφης αίτησης των σπουδαστών και των υποψήφιων εκπαιδευτικών παραλαμβάνοντας σε κλειστό φάκελο τα δικαιολογητικά που έπρεπε να συνοδεύουν  την έντυπη αίτησή τους ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή της, στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.  Και αυτό διότι δεν έχει ακόμη διορισθεί ο διευθυντής.

Ο Δήμος για όσους «τεχνηέντως ξεχνούν» και κατηγορούν την Δημοτική Αρχή για ημερίδες που γίνονται μόνο για φωτογράφηση, διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο 2015  ειδική ημερίδα για την λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. στην οποία συμμετείχαν η σημερινή υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου και πολλοί άλλοι ειδικοί ομιλητές στελέχη του υπουργείου. Σ΄ αυτή την ημερίδα συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που είχαν να κάνουν με τα τμήματα που θα λειτουργήσουν όσο και διαδικαστικά ζητήματα καθώς και ζητήματα σχετικά με την στελέχωση των εκπαιδευτικών του Δ.Ι.Ε.Κ.

Πλειάδα εκπαιδευτικών- πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στο Ε.Π.Α.Λ. Κάτω Αχαΐας – παρακολούθησαν την ημερίδα και ακολούθησε διάλογος και ερωτήματα. Που ήσαν αυτοί που μας καταγγέλλουν σήμερα; Που ήσαν αυτοί που λένε ότι έγιναν αιτήσεις στα μουλωχτά λες και ο δήμαρχος  αποφασίζει  για το ποιος θα διδάξει;

Μήπως έβαζαν προϋποθέσεις – σε δημόσιες τοποθετήσεις τους – για τη λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ.  ή μήπως «σκίαζαν» και έβαζαν τρικλοποδιές,  όταν ήταν στο κυβερνητικό στρατόπεδο,  στην Δημοτική Αρχή διότι δεν τους «ρώτησε» για τη δημιουργία του και τώρα λαϊκίζουν σχετικά με τον όψιμο ενδιαφέρον τους για τους νέους επιστήμονες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας;

«Επαναστάτες» που διαπιστώνουν, καταγγέλλουν, εγκαταλείπουν στα δύσκολα και κάνουν σημαία φωτογραφίες με μισογεμάτους κάδους απορριμμάτων τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα και οι εξελίξεις.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων