Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την έναρξη του προγράμματος «ΕΥΖΕΙΝ» την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 σε συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του σωματείου ΙΚΕΛΟΣ

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κ. Αχαΐα,  η ημερίδα που σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος «ΕΥΖΕΙΝ».

Tην εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας όπου και τοποθετήθηκε για την εφαρμογή και τα οφέλη του προγράμματος στους δέκα (10) ωφελούμενους του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας και εν γένει στην κοινωνία στο σύνολό της.

 O Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου  στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το πρόγραμμα εντάσσεται  στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου για την διαχείριση της κοινωνικής κρίσης, ένα ζήτημα που αποτελεί πολιτική προτεραιότητα μεγίστης σημασίας για τη Δημοτική Αρχή ενώ τόνισε: « Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η ΚΕΔΔΥ περάσαμε από την φιλανθρωπία στην αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, με σοβαρότητα και δουλειά. Δημιουργώντας νέα προγράμματα. Εξορθολογίζοντας και αναδιαρθρώνοντας τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές. Παράλληλα διεκδικούμε νέες πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους και ενεργοποιώντας την Κοινωνία των Πολιτών. Κρατάμε τον Δήμο όρθιο και ζωντανό, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σε ένα καλύτερο μέλλον, με στόχο την αναστροφή της σημερινής δύσκολης συγκυρίας. Μέχρι τότε – αλλά και τότε – ο Δήμος θα είναι εκεί, όπου ορίζουν οι θεσμοί και η δημοκρατία: δίπλα σε όλους τους  δοκιμαζόμενους δημότες».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κουνάβης παρευρέθη επίσης στην εκδήλωση δηλώνοντας την υποστήριξή του προς τον Δήμο κατά την εφαρμογή του ως άνω έργου.

Οι ομιλητές Αντώνιος Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λεμονιά Νικολοπούλου πρόεδρος του σωματείου,  Χαρά Γουλιάμη επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος και ψυχολόγος, Νάσια Γουλιάμη δικηγόρος, Ιωάννης Πλώτας λέκτορας της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Πατρών και Ιωάννης Μπρακατσέλος δ/ντης  του ΚΕΚ Δια Βίου Μάθησης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανέπτυξαν και τόνισαν όλες τις πτυχές του προγράμματος ενώ κατέληξαν ότι κύριο μέλημα  δεν είναι η ελεημοσύνη αλλά η διατήρηση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου που έχει αναγκαστεί να χάσει την οικία του.  Είναι η επαγγελματική του επανένταξη, για να μπορέσει να σταθεί, και πάλι, στα πόδια του, δημιουργώντας έτσι την ελπίδα αλλά παρέχοντας του και την δυνατότητα να ατενίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Το πρόγραμμα  «Στέγαση και Επανένταξη» είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και μέσα από αυτό προβλέπεται να  ωφεληθούν  δέκα (10)  συμπολίτες μας  που ζουν την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση. Η ενίσχυση τους αφορά όχι μόνο την στέγαση, την αποπληρωμή δαπανών που αφορούν την καθημερινότητα και βασικές ανάγκες αλλά και τη παροχή επιστημονικής υποστήριξης με σκοπό την   επανένταξη στον κοινωνικό ιστό αλλά και επαγγελματική τους αποκατάσταση στο μέτρο του δυνατού.

 Την ημερίδα συντόνισε  η κ. Πατρούλα Κοκκίνη  πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ  ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου παρακολούθησε  με αμείωτο ενδιαφέρον τις πληροφορίες που μετέφεραν οι ομιλητές.

HMERIDA-GIA-ASTEGOYS-5

HMERIDA-GIA-ASTEGOYS-2

HMERIDA-GIA-ASTEGOYS-4

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων