Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στη συνάντηση εργασίας του έργου WONDER για τον καθορισμό του Σχεδίου Δράσης και την εγκαθίδρυση Δικτύου τουριστικών προορισμών φιλικών προς τα παιδιά, στο Herceg Novi του Μαυροβουνίου.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου WONDER του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας INTERREG V-B Adriatic-Ionian “ADRION” 2014-2020, μέλη της ομάδας έργου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του συνδεδεμένου εταίρου «Επιμελητήριο Αχαΐας» συμμετείχαν στις εργασίες της διήμερης συνάντησης, 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου, στο Herceg Novi του Μαυροβουνίου.

Τα στελέχη και οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δήμου εκτέλεσαν με επιτυχία τον συντονισμό της πρώτης ενότητας του διημέρου, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνικές και διαδικτυακά εργαλεία για τη διευκόλυνση της συνεργασίας και της σύνθεσης απόψεων. Στο πλαίσιο αυτής της ενότητας μία Διακρατική Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από στελέχη των εταίρων και συνδεδεμένων εταίρων του έργου, συνεργάστηκε για τη διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης WONDER με σκοπό να λειτουργήσει ως ένας συνοπτικός και εύκολος στην υιοθέτησή του οδηγός για οποιαδήποτε τουριστικό προορισμό επιθυμεί να εξελιχθεί σε προορισμό φιλικό προς τα παιδιά.

Τα στελέχη του Δήμου και του Επιμελητηρίου Αχαΐας συμμετείχαν επίσης στις επόμενες δύο ενότητες της διήμερης συνάντησης, οι οποίες αφορούσαν τον καθορισμό του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας και τη δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας του Δικτύου Τουριστικών Προορισμών Φιλικών προς τα Παιδιά, το οποίο συστάθηκε στο πλαίσιο του έργου WONDER.

Ο Δήμος ήταν επίσης υπεύθυνος για τη μετάβαση και συμμετοχή στη συνάντηση των εκπροσώπων του συνδεδεμένου εταίρου Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Το έργο με πλήρη τίτλο «Child friendly destinations» («Προορισμοί φιλικοί για τα παιδιά») και ακρωνύμιο «WONDER» έχει στόχο να αυξήσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου χάρη σε μια φιλική προς τα παιδιά προσέγγιση, στοχευμένη στη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς, μέσω της ανάπτυξης συμμετοχικών μεθόδων.

Εταίροι του έργου είναι οι Δήμοι των πόλεων Fano (επικεφαλής εταίρος) και Cervia Ιταλίας, Velenje Σλοβενίας, Novigrad Κροατίας, Δυτικής Αχαΐας και Πρέβεζας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Novo Mesto Σλοβενίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Dubrovnik Κροατίας, το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων της Αλβανίας και ο Τουριστικός Οργανισμός του Herceg Novi (Μαυροβούνιο).

Στρατηγικός στόχος του Δήμου μέσα από την ενεργό συμμετοχή του στο έργο WONDER είναι να εδραιωθεί ως προορισμός φιλικός προς τα παιδιά διευρύνοντας την τουριστική δυναμική του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων