«Μάγεψαν»  τα χορευτικά σχήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων  που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ο Τίμιος Σταυρός» του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

DSC_0126 DSC_0093 DSC_0068

????????????????????????????????????

 

Τα χορευτικά σχήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατάφεραν και «μάγεψαν» το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στην Κάτω Αχαΐα, στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, την Κυριακή  21 Αυγούστου. Το μοναδικό ταπεραμέντο και οι ξεχωριστές χορευτικές φιγούρες των χορευτικών σχημάτων  συνεπήραν  στους θεατές  σ’ ένα διαφορετικό ταξίδι και  τους χάρισαν ένα μαγευτικό θέαμα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου  μεταξύ

άλλων ανέφερε τα εξής :« Με αστείρευτη λεβεντιά και πάθος αλλά και άψογη τεχνική όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ, μας χάρισαν απόψε μοναδικές στιγμές. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο για την αποψινή τους παρουσία όσο και για την γενικότερη προσπάθεια που κάνουν, προσφέροντας μεταξύ άλλων προβολή της Δυτικής Αχαΐας, ενισχύοντας την πολιτιστική της φυσιογνωμία. Το πολυπληθές κοινό που «ζέστανε» & «αγκάλιασε» την αποψινή εκδήλωση μας αναγκάζει να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι με βασικούς πρωταγωνιστές του πολιτιστικούς μας συλλόγους. Συνεχίζουμε δυναμικά για έναν δημιουργικό χειμώνα……..».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τα  εξής  χορευτικά σχήματα:

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσικών, Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτα «Το Φιλοκάλι», Χορευτική Ομάδα «Γαϊτανάκι» (Γιουλαίικα, Φράγκα, Καραίικα, Ριόλος), Χορευτική Ομάδα Κάτω Αλισσού, Σύλλογος Παραλίας Καλαμακίου Κάτω Αχαΐας (σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Ελλήνων χορός), Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγαιίκων, Χορευτικό Συγκρότημα Ενορίας Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κ. Αχαΐας & η σχολή του Παν/τη. Τσεκούρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Απόστολος Δημητρόπουλος,   ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος,

ο κ. Βέρρας Σταύρος Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ο οικονομολόγος – πολιτευτής κ. Ηρακλής Ρούπας, ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ κ. Κουμούτσος Αθανάσιος,   ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. κ. Παναγόπουλος Χρήστος, ο πρόεδρος του ΔΣ Δυτ. Αχαΐας  κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών και πλήθος κόσμου όπου και καταχειροκρότησαν τα χορευτικά σχήματα.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων