ΛΕΥΚΩΜΑ: Ο Δήμος που αξίζει να ζεις

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ : Ο Δήμος που αξίζει να ζεις.

 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ξανασυστήνεται μέσα από το παρόν Λεύκωμα παρουσιάζοντας στον αναγνώστη την μεγάλη ιστορική  πορεία του, το αξιοσημείωτο πολιτιστικό του απόθεμα αλλά και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό του κάλος.

Οι 106 οικισμοί φωτογραφίζονται φανερώνοντας τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως της μυκηναϊκής εποχής, να πλαισιώνουν όλο τον δήμο, πληθώρα θρησκευτικών μνημείων αλλά και περιβαλλοντικά αξιομνημόνευτες, σε παγκόσμιο επίπεδο, περιοχές NATURA και υγροτόπους της συνθήκης RAMSAR.

Τα ημιορεινά χωριά της με τα εκκλησάκια και τις πλατείες και οι πεδινές εκτάσεις της με τα αμπέλια, τους ελαιώνες και τα κτήματα με τα κηπευτικά προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι οι παραλίες της με τα καταγάλανα νερά άλλοτε να συναντώνται με τα βότσαλα και άλλοτε με την άμμο.

Σε κάθε γωνιά του δήμου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλα τα θαλάσσια σπορ στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ οι ορεινές περιοχές φιλοξενούν λάτρεις του ανεμοπτερισμού, του ποδήλατου βουνού αλλά και των διαδρομών για 4χ4.

Στο σπάνιο οικοσύστημα, μοναδικής αισθητικής και οικολογικής σημασίας που αποτελείται από το δάσος της Στροφυλιάς με τις λιμνοθάλασσες μπορεί κάποιος να θαυμάσει το τοπίο ακολουθώντας τα μονοπάτια ή να παρατηρήσει τα 261 είδη πουλιών που παρατηρούνται στην περιοχή.

Όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μπορεί κάθε επισκέπτης να συμμετάσχει σε κάποια από τις πολλές πολιτιστικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Το Λεύκωμα αυτό αναπτύχθηκε σε 2 τόμους. Στον Α τόμο παρουσιάζεται η ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα θρησκευτικά και πάσης φύσεως μνημεία, το φυσικό περιβάλλον καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Στον τόμο Β γίνεται αναλυτική παρουσίαση των οικισμών του Δήμου.

 

Το Λεύκωμα εκδόθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας – Δημιουργία Λευκώματος και Χάρτη», στο πλαίσιο του Άξονα 4: ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER της ΟΤΔ «Αχαΐα Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.», στοχεύοντας στην παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, τα οποία στοιχειοθετούν τη σύνθετη ταυτότητά του. Στο πλαίσιο του έργου έχουν ήδη δημιουργηθεί Τουριστικός χάρτης του Δήμου, Ημερολόγιο – χρονολόγιο δρώμενων και εκδηλώσεων του Δήμου.

 

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΜΟΣ Α

 

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΜΟΣ Β

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων