Λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας στην Τοπική Κοινότητα Πέτα.

 

Το  Πέτα επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και οι συνεργάτες του στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης και επαφής με τους δημότες για την ανταλλαγή απόψεων και κατάθεσης των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Την Δημοτική Αρχή καλωσόρισε ο πρόεδρος του χωριού κ. Κανελλόπουλος Θεόδωρος ο οποίος ανέφερε : «……..παρόλο που δεν έχω εκλεγεί με την ομάδα της πλειοψηφίας η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο τους αντιδημάρχους και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον αφού η χώρα είναι σε χρεωκοπία. Η σωστή συνεργασία που έχουμε ως σήμερα να συνεχιστεί  για να μπορούμε να είμαστε αμεσότεροι και αποτελεσματικότεροι στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Πέτα…..»

«Παίρνοντας την σκυτάλη από τον πρόεδρο τονίζω ότι η Δημοτική Αρχή αλλά και ο πρόεδρος του χωριού εκλέχτηκαν για να υπηρετούν και να διακονούν όλους του πολίτες του δήμου Δυτικής Αχαΐας. Είμαστε για να ενώνουμε και να προσπαθούμε να λύνουμε ζητήματα την εποχή της φτώχειας και της στασιμοχρεωκοπίας.  Και όχι να διχάζουμε, να καταγγέλλουμε,  να μην ψηφίζουμε την αποδοχή & την διάθεση της πολιτικής προστασίας για να θωρακίσουμε τα χωριά μας  και να λαϊκίζουμε για δήθεν κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις όταν βρισκόμαστε με έναν μηχανικό στο δήμο.  Είμαστε για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον έναντι του ιδιωτικού και αυτό κάνουμε & κάναμε αφού  «απεγκλωβιστήκαμε»  από τον βραχνά των ενοικίων – 110.000,00 ευρώ πληρώναμε –  που μας είχαν κληροδοτήσει και εγκατασταθήκαμε σε δημόσιο κτίριο χωρίς να πληρώνουμε ένα ευρώ.  Είμαστε για να «πιέζουμε»  και να διεκδικούμε από την Πολιτεία  δομές ασφάλειας για την χώρα  και παρόλο  που στο νομό Αχαΐας συρρικνωθήκαν αστυνομικά τμήματα και δομές, η Δυτική Αχαΐα αποκτά τμήμα ασφάλειας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δεν λέμε ότι λύσαμε το ζήτημα της παραβατικότητας που βρίσκεται σε έξαρση στην περιοχή αλλά ο κάτοικος της Δυτικής Αχαΐας και στην περιφέρεια και στο κέντρο θα νιώθει πιο ασφαλής. Διεκδικήσαμε και επιτύχαμε – με  την  καθοριστική βοήθεια του περιφερειάρχη – την επέκταση του προαστιακού στην Αχαγιά. Ο συνδημότης μας από το Πέτα θα μπορεί να ταξιδέψει από και προς Πάτρα, οικονομικά, γρήγορα και με ασφάλεια. Ο συνδημότης μας από το Πέτα θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί στοιχειωδώς στο γραφείο του Ι.Κ.Α. στην Κάτω Αχαΐα ύστερα από την επανίδρυση που κατάφερε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Επιπλέον ο σπουδαστής  από την περιφέρεια του δήμου  θα έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει στο Ι.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας  αποφεύγοντας το καθημερινό και δαπανηρό ταξίδι για την Πάτρα.

Βρισκόμαστε σήμερα στο όμορφο και ιστορικό Πέτα, για να σας ακούσουμε, να καταγράψουμε προβλήματα και αστοχίες αλλά να σας πούμε και καθαρές κουβέντες όπως άλλωστε αυτό κάνουμε πάντα. Πριν όμως πάρετε το λόγο όλοι οι παρευρισκόμενοι που ειλικρινά χαίρομαι που γεμίσατε την αίθουσα απόψε διότι αυτό δείχνει ανήσυχους, προοδευτικούς  και ενεργούς πολίτες, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα στελέχη του νεοσύστατου συλλόγου τόσο για τα γλυκίσματα που μας έφτιαξαν απόψε και για την θερμή υποδοχή  όσο και για όλες τις προσπάθειες που κάνουν  ώστε να αναβιώσουν σημαντικά πράγματα – ήθη, έθιμα, παραδοσιακοί χοροί-που είχαμε ξεχάσει καθώς «μαγευτήκαμε» από την επίπλαστη ευμάρεια, τον εύκολο τρόπο ζωής και τις κάρτες των τραπεζών …….Ολοκληρώνοντας  τονίζω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή καλείται να λύσει  καθημερινά «πολυπαραγοντικές εξισώσεις» και να κρατήσει την συνοχή της κοινωνίας καθώς και να στηρίξει τους ευπαθείς και ευάλωτους συνδημότες μας μέσα σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο περιβάλλον και μια ρευστή κατάσταση.

Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν  παιχνίδια  εντυπώσεων ρίχνοντας λάδι στην φωτιά, βάζοντας εμπόδια  και κάνοντας τη «λάσπη» και το ψέμα καταλυτικό παράγοντα για να μας φθείρουν, εκλέχτηκαν τοπικοί άρχοντες στις εποχές της ευμάρειας και στα δύσκολα έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους,  επέλεξαν τη φυγή. Και όταν επανήλθαν ο λαός της Δυτικής Αχαΐας τους «δρομολόγησε προς  την συνταξιοδότηση».

Οι εποχές άλλαξαν δεν έχουμε περιθώριο να δούμε πια τί μας χωρίζει αλλά μόνο τί μας ενώνει. Μόνο ενωμένοι  θα ξεπεράσουμε την πολυποίκιλη κρίση που καθημερινά μας γονατίζει …… Αφουγκραζόμαστε τους συνδημότες μας, λέμε αλήθειες και όχι πολλά λόγια ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και μαζί παλεύουμε γιατί με την αβεβαιότητα που υπάρχει κανείς δεν γνωρίζει τι μας περιμένει ….…»  ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα της καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με την αγροτική οδοποιία, σε προληπτικές κινήσεις και ζώνες για την πυροπροστασία στο όρος «Μόβρη», σε βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στον αθλητικό χώρο καθώς και σε μικρές παρεμβάσεις που επείγουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση  του χωριού.

Επιπλέον  παρουσιάστηκε  η  προμελέτη ανάπλασης που ετοιμάζεται για  το κέντρο  του χωριού  ώστε   να ξεκινήσει η  διαβούλευση που απαραίτητα χρειάζεται.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος  Γκοτσόπουλος, ο αντιδήμαρχος έργων & πολιτικής προστασίας  κ. Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. κ. Τραχάνης Σπυρίδων,  ο εντεταλμένος σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Λαρίσου  κ. Διακάτος Άγγελος, η πολιτευτής του «Κινήματος» & στέλεχος της Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών κ. Νικολοπούλου Λεμονιά και οι συνεργάτες του Δημάρχου κ.κ. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης & Πυρρής Αθανάσιος. 

 

 

 

DSC_0861 DSC_0853 DSC_0851

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων