Κοινωνία και οικονομία κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στη Δυτική Αχαΐα

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: «Κοινωνία και οικονομία κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στη Δυτική Αχαΐα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Σπύρος Μυλωνάς, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, και ο Ανδρέας Φίλιας, Βοηθός Περιφερειάρχη, Εντεταλμένος Σύμβουλος για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα μιλήσουν:

Ελένη Σιμώνη (Δρ Αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Πατρών), Το τοπίο της Δυτικής Αχαΐας με τα μάτια των περιηγητών, Παναγιώτης Κοντόλαιμος (Δρ Αρχαιολόγος, Οθωμανολόγος, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών), Τα οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα ως ιστορική πηγή για την Αχαΐα: Η Αχαγιά μέσα από το φορολογικό

κατάστιχο ΤΤ607, Γρηγόρης Κουτρόπουλος (Αρχιτέκτων Μηχανικός, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Μπουλούκι), Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα στη Δυτική Αχαΐα, από την καταγραφή στην αναπαράσταση, Κώστας Παπαγιαννόπουλος (Αρχαιολόγος, Εκπαιδευτικός, Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας), Το αποτύπωμα της Επανάστασης μέσα από ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια.

Θα ακολουθήσουν:

Ολιγόλεπτο μουσικό πρόγραμμα από τις καθηγήτριες μουσικής Αθηνά Αδαμοπούλου και Έλενα Δρουκοπούλου και Εγκαίνια Έκθεσης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-ιστορικός Δημήτρης Στεμπίλης.

Η έκθεση θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα και θα είναι επισκέψιμη από 20 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9.00-13.00, 16.00-20.00 – Δευτέρα και Παρασκευή 16.00-20.00 – Σάββατο και Κυριακή 10.00-13.00).

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 26.09.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 26/09/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων