Κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ εγκαθίσταται στο Δήμο και πιάνει δουλειά στην αγροτική οδοποιία

«Σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας για τη συνδρομή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας με προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων του Δήμου σας δύναται να ικανοποιηθεί».

Αυτό αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έφτασε στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας προκαλώντας μεγάλη ικανοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς στο πλάνο αποκατάστασης των ζημιών περιέλαβε και μια πρόσκληση στη ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών). Ο στόχος ήταν κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ να εγκατασταθεί στο Δήμο με μηχανήματα και προσωπικό και να αναλάβει την αποκατάσταση σε μέρος του αγροτικού δικτύου που είχε καταστραφεί.

Για την προώθηση αυτού του στόχου πραγματοποιήθηκαν συνεχείς επαφές και συζητήσεις, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής άμυνας όσο και με την ηγεσία της ΜΟΜΚΑ. Οι προσπάθειες απέδωσαν και πλέον το κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ αναμένεται να εγκατασταθεί στο Δήμο και να ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων στο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας. Σημειώνεται ότι κατά τη σχετική προκαταρκτική συμφωνία ο Δήμος αναλαμβάνει τις δαπάνες καυσίμων, παραμονής και διατροφής του προσωπικού ενώ ο οριστικός κατάλογος των παρεμβάσεων θα αποφασιστεί σε συνεργασία της ΜΟΜΚΑ και του Δήμου.

«Η άφιξη κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους μας στο σχέδιο αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημύρες» ανάφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Είναι σημαντικό να τίθενται στόχοι και να επιτυγχάνονται. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τις δυνατότητες και την εμπειρία της ΜΟΜΚΑ , γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια πορεία αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας. Η αγροτική οδοποιία αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής. Κινούμαστε σε όλα τα επίπεδα, πρόσφατα προμηθευτήκαμε καινούργιο γκρέιντερ και αναμένουμε ένα καινούργιο τρακτέρ με καταστροφέα κλαδιών και κλαδοθρυματιστή, ένα Τριαξονικό φορτηγό κλπ, προχωράμε σε νέες τσιμεντοστρώσεις και μικρά τεχνικά έργα αλλά και τοπικές εργολαβίες, ενεργοποιούμε το πρόγραμμα Τρίτσης για προμήθεια χαλικιών και νέες ασφαλτοστρώσεις με στόχο την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Συνεχίζουμε αδιάκοπα με σκληρή καθημερινή εργασία προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συνδημοτών», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων