Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με αντικείμενο την επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να χωριστεί ο Δήμος σε τομείς με κάθε τομέα να έχει επικεφαλής αντιδήμαρχο, ενώ αμέσως τέθηκαν στη διάθεση των τομέων μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου αλλά και ιδιωτών ώστε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις και συνεχής ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων από τον τυφώνα «Ιανός» στη Δυτική Αχαΐα.

Οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και όλος ο Δημοτικός μηχανισμός τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα και θα παραμείνουν έτσι, έως ότου παρέλθουν τα καιρικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα πλήρης εμφανίζεται η συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τις τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, με τις τελευταίες να έχουν στη διάθεσή τους και ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας για τυχόν παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή  (18/9) όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο.

Τέλος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας υπενθυμίζει προς όλους τους δημότες τα βασικά και ουσιώδη που είναι τα εξής:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Παρακολουθείτε συνεχώς τα δελτία της Πολιτικής Προστασίας και συμμορφωθείτε με αυτά.