Κε Νικολάου βρείτε το ρόλο σας και σεβαστείτε τη θεσμική σας θέση

Με ανακοίνωση της η ηγεσία της συνεργασίας Δυμαίων πολιτών προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Και το κάνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Με ψέματα, συκοφαντίες, άγνοια και «πολλή αγάπη» για την «τσέπη του πολίτη». Έχουν το θράσος να μιλάνε αυτοί που άφησαν τον δημότη χωρίς νερό ενώ παράλληλα κατάστρεψαν οικονομικά και επιχειρησιακά την ΔΕΥΑΔ.

Με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης της 30ης Μαρτίου του 2020 προβλέφθηκε η δυνατότητα «οικονομικής ενίσχυσης» των ΔΕΥΑ μέσω των οικείων δήμων με παρακράτηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων, ΚΑΠ, που επιχορηγούνται οι δήμοι. Πρόκειται στην ουσία για  δανεισμό ασύμφορο για τους Δήμους και για το Δήμο της Δυτικής Αχαΐας. Τελικά στο πρόγραμμα αυτό μπήκαν μόνο 19 από τους 332 δήμους της χώρας.

Η περίπτωση αυτής της οικονομικής δυνατότητας εξετάστηκε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και κρίθηκε ως απολύτως ασύμφορη. Διότι αφενός δεν θα επίλυε το πρόβλημα της ΔΕΥΑΔ και αφετέρου θα δημιουργούσε σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου.

Το ασύμφορο της δανειοδότησης αυτής προκύπτει και από τον μικρό αριθμό των Δήμων που χρησιμοποίησαν την διάταξη αυτή, μόλις 19 από τους 332, αλλά και από την ανακοίνωση της ένωσης των ΔΕΥΑ της Χώρας που με επιστολή της στις 27 Απριλίου 2020 προς τον κο Σταϊκούρα τον καλεί να βελτιωθεί και να διευρυνθεί η εν λόγω ρύθμιση ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η ηγεσία της συνεργασίας Δυμαίων πολιτών συκοφαντώντας και ψευδολογώντας για μια ακόμη φορά, κατά την προσφιλή της τακτική, φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε τίποτα! Παραμένει προσκολλημένη στο καταστροφικό της παρελθόν, όπου η έλλειψη νερού, η επιχορήγηση των κολλητών και φίλων μέσω δικαστικών πληρωμών και κατασχέσεων ρήμαξαν την  ΔΕΥΑΔ. Ζητεί η ηγεσία των Δυμαίων πολιτών να δανειοδοτηθεί ο Δήμος και η ΔΕΥΑΔ με ασύμφορο δάνειο για να εξοφληθούν οι φίλοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ας ξαναβυθιστεί ο Δήμος και η ΔΕΥΑΔ στα χρέη, που θα κληθεί να πληρώσει ο πολίτης για την τσέπη του οποίου δήθεν κόπτεται! Αιδώς!!!!

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 23.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 23/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 22.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 22/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων